Domper voor de Strade Bianche: Tom Pidcock en Tom Dumoulin zijn niet fit en komen niet aan de start

 

 ©  BELGA

Team INEOS Grenadiers zal het in de Strade Bianche zonder Tom Pidcock (22) moeten doen, Team Jumbo-Visma zonder Tom Dumoulin (31). Beide renners zijn niet fit geraakt voor de Italiaanse klassieker.

Jonas Withouck, Hugo Coorevits

Tom Pidcock kampt met maagproblemen. “Spijtig genoeg zal Tom Pidcock niet aan de start komen wegens een maagvirus waar hij sinds begin deze week mee te kampen heeft”, klinkt het bij INEOS Grenadiers daags voor de koers. “De medische staf besliste dat het beter zou zijn om terug naar huis te keren, zodat hij kan rusten in aanloop naar zijn volgende koers.”

Pidcock deed donderdag nog een verkenning van een kleine 100 kilometer op de Toscaanse grindwegen, maar had een bijzonder slechte nacht door zijn maagproblemen. Hij zal in zijn Oost-Vlaamse uitvalsbasis uitzieken en daarna naar Andorra trekken om er te trainen, in de hoop klaar te raken voor Milaan-Sanremo (19 maart).

De Brit was een van de grote favorieten voor winst zaterdag. Of er nog iemand zijn plaats inneemt, is niet duidelijk. De andere starters van INEOS Grenadiers: Richard Carapaz, Jhonatan Narvaez, Salvatore Puccio, Carlos Rodriguez, Ben Swift en Ben Turner.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Tom Dumoulin is volgens zijn team niet fit voor de Italiaanse klassieker van zaterdag. “Tom Dumoulin is niet fit en zal daarom niet starten in de Strade Bianche”, klinkt het in een droog berichtje op van Team Jumbo-Visma op Twitter. Onze landgenoot Tiesj Benoot komt wel aan de start, net als Sepp Kuss, Robert Gesink, Milan Vader, Koen Bouwman en Timo Roosen.

Dumoulin reed vorige week nog wel in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, maar bergop kon hij de klassmentsmannen niet volgen. Tadej Pogacar won die rittenkoers en is ook bij de favorieten voor de Strade Bianche.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten