El Tractor tuft weer: Tim Declercq zit weer op de fiets na periode vol pech

 ©  BELGA

Tim Declercq (Quick-Step Alpha Vinyl) zit weer op de fiets na zijn coronabesmetting. De 32-jarige West-Vlaming maakte dat vrijdag zelf bekend door zijn trainingstochtje van meer dan 100 kilometer te delen op Strava. Declercq moet een kruis maken over het Vlaamse klassieke voorjaar, maar hoopt nog op een deelname in de Hel van het Noorden.

Jeroen De Pauw

De vaste waarde in de voorjaarsploeg van Quick-Step Alpha Vinyl kreeg de voorbije weken een opeenstapeling van pech te verwerken. Na de Saudi Tour, waarin Declercq verrassend vierde werd en bergop met de besten mee kon, testte hij positief op het coronavirus. Declercq had dubbele pech, want als gevolg van deze besmetting kreeg hij ook nog eens te kampen met pericarditis, een ontsteking van een hartzakje. Hierdoor moest hij twee weken verplichte rust inlassen en besliste hij eerder deze week om het hele Vlaamse voorjaar aan zich te laten voorbijgaan.

Vrijdagochtend toonde Declercq op Strava opgelucht te zijn om eindelijk weer de koersfiets van stal te mogen halen voor een eerste trainingsritje na die onderbreking. Declercq droomt ervan om misschien toch nog klaar te geraken voor Parijs-Roubaix op zondag 17 april.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten