David Goffin bezorgt België na moeizame wedstrijd 1-0 voorsprong in Daviscup-ontmoeting tegen Finland

 ©  AFP

David Goffin heeft gedaan wat van hem verwacht werd: de eerste wedstrijd winnen voor België in de Daviscup tegen Finland. Maar van een leien dakje liep het niet. Tegen de onbekende Fin Otto Virtanen, het nummer 405 op de ATP-ranking, had Goffin drie sets nodig. Het werd 7-5 3-6 en 6-3. Straks kan Zizou Bergs (ATP 163) de Belgische voorsprong verdubbelen door Emil Ruusuvuori (ATP 71) te verslaan.

Jeroen De Pauw

De Belgische nummer één haalde het in een spannende partij na twee uur en acht minuten spelen in drie sets (7-5, 3-6 en 6-3) van Otto Virtanen. “Het was geen topmatch, maar ik ben blij te hebben kunnen winnen”, stak Goffin van wal. “Dat was het belangrijkste vandaag. Ik had goede periodes in de partij en minder goede. Ik kende mijn tegenstander vooraf niet en wist niet wat ik mocht verwachten. Het was een grote jongen, hij bewoog niet super goed en maakte ook wel wat fouten, maar ik heb hem in de tweede set te veel kansen gegeven.”

“In deze periode, waarin ik nood heb aan vertrouwen en overwinningen, heb ik me vooral op mezelf geconcentreerd”, ging de Luikenaar verder. “Ik wist dat ik tegen deze speler alle kansen had op de overwinning. Ik moest de wedstrijd serieus oppakken en dat heb ik gedaan. Ik heb het me met momenten moeilijker gemaakt dan nodig, maar ik eindig wel goed.”

Kwalificatie finaleronde

Goffin komt zaterdag opnieuw in actie tegen de Finse nummer één Emil Ruusuvuori (ATP 71). “Daar kijk ik naar uit”, eindigde Goffin. “Een tweede match spelen na een overwinning is altijd leuk. Ik heb de laatste tijd niet vaak twee matchen na elkaar kunnen spelen. Het zal me goed doen met het oog op de rest van het seizoen.”

De Fin Otto Virtanen moest in drie sets de duimen leggen tegen David Goffin. ©  AFP

De Belgen strijden in Finland voor een plaats in de finaleronde van de Davis Cup. Twaalf landen kwalificeren zich dit weekend voor die finaleronde met zestien, die in september (14-18, groepsfase) en november (23-27, knock-outfase) gespeeld wordt. Kroatië plaatste zich als runner-up van vorig jaar rechtstreeks, Groot-Brittannië en Servië kregen een wildcard. Titelverdediger Rusland is tot nader order geschorst, na de inval in Oekraïne.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten