David Goffin eindelijk weer belangrijk in Davis Cup: “Het gevoel was heel goed”

 ©  EPA-EFE

David Goffin bracht ons land opnieuw op gelijke hoogte in de Davis Cup-ontmoeting tegen Finland. Goffin won in twee sets (6-4 en 6-2) van Ruusuvuori, waardoor een vijfde match voor de beslissing moest zorgen. Het laatste duel tussen Zizou Bergs en Virtanen (6-4 en 6-0) bezorgde ons land een ticket voor de finaleronden.

Jens Jacobs, BelgaBron: BELGA

Nadat David Goffin eerder op de dag, samen met Sander Gillé, al verloor in het dubbelspel tegen Harri Heliovaara en Emil Ruusuvuori. De Finnen haalden het na een spannende partij in drie sets (6-3, 2-6 en 7-6 (7/5)). Goffin verving de onfortuinlijke Joran Vliegen, die vrijdag een positieve coronatest aflegde en in quarantaine zit. Vliegen is de vaste dubbelpartner van Gillé.

Goffin was gebrand op eerherstel en toonde zich ook strijdlustig. Zijn tweede enkelpartij werd dan ook een hapje. De Belgische nummer één versloeg in Espoo Emil Ruusuvuori (ATP 71), de beste Fin op de ATP-ranking, na één uur en 38 minuten tennis in twee sets (6-4 en 6-2). De tussenstand tussen België en Finland is na vier wedstrijden 2-2. Het laatste enkelduel, tussen Zizou Bergs (ATP 163) en Otto Virtanen (ATP 405), moet voor de beslissing zorgen.

Twaalf landen kwalificeren zich dit weekend voor de finaleronde met zestien, die in september (14-18, groepsfase) en november (23-27, knock-out) gespeeld wordt. Kroatië plaatste zich als runner-up van vorig jaar rechtstreeks, Groot-Brittannië en Servië kregen een wildcard. Titelverdediger Rusland is tot nader order geschorst, na de inval in Oekraïne.

Goffin: “Ik hoop dat dit weekend me vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen”

“Het gevoel was heel goed”, vertelde de Luikenaar na afloop. “Het was echt een topdag vandaag. In het dubbel (aan de zijde van Sander Gillé, red.) waren we er dichtbij. We haalden een goed niveau, maar verloren nipt van de Finnen. Ik stond er meteen achter het dubbel mee te spelen. Het was niet makkelijk om na het dubbel naar het enkel te switchen. Dat had ik in mijn carrière nooit eerder gedaan. Maar mijn benen waren heel goed. Fysiek was ik sterk. Ik bewoog heel goed en speelde ook agressiever. Dat maakte het verschil vandaag.”

Goffin kon tot voor dit weekend nog maar drie matchen winnen dit seizoen. “Ik hoop dat dit weekend me vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen”, erkende hij. “In Indian Wells (10-20 maart) wil ik op deze weg verdergaan. Op training is het al enkele weken top. Dat heb ik hier eindelijk eens in een wedstrijd kunnen tonen. In Doha vorige maand verloor ik nog van Ruusuvuori, maar hier was mijn spelniveau veel hoger. De Belgische supporters hebben me ook naar een hoger niveau getild dit weekend. Finland is niet zo ver, maar toch. Ze maakten de verplaatsing en dat deed deugd.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten