Zizou Bergs bezorgt België beslissende punt in Davis Cup-confrontatie met Finland

 ©  EPA-EFE

Het Belgische team heeft zich in het Finse Espoo verzekerd van deelname aan de finaleronde van de Davis Cup. Zizou Bergs (ATP 163) zorgde voor het beslissende punt tegen Finland door winst in het vijfde duel in twee sets (6-4 en 6-0) tegen Otto Virtanen (ATP 405). De partij duurde één uur en acht minuten.

Jens Jacobs, BelgaBron: BELGA

Eerder op de dag verloren Sander Gillé en David Goffin het dubbelspel in drie sets (6-3, 2-6 en 7-6 (7/5)) van Harri Heliovaara en Emil Ruusuvuori. Goffin verving de onfortuinlijke Joran Vliegen, die vrijdag een positieve coronatest aflegde en in quarantaine zit. Vliegen is de vaste dubbelpartner van Gillé.

David Goffin (ATP 68) won vervolgens zijn tweede enkelduel in evenveel dagen tegen Emil Ruusuvuori (ATP 71) in twee sets (6-4 en 6-2), waardoor alle druk op de schouders van Zizou Bergs terechtkwam.

Bergs moest winnen van de Fin Otto Virtanen om zich te kunnen plaatsen voor de finaleronde. Bergs verloor zijn eerste wedstrijd gisteren nog, en wou zich tegen Virtanen niet laten verrassen. Onze landgenoot haalde bij momenten zijn beste tennis uit de kast en won na één uur en acht minuten in twee sets (6-4 en 6-0).

Twaalf landen kwalificeren zich dit weekend voor de finaleronde met zestien, die in september (14-18, groepsfase) en november (23-27, knock-out) gespeeld wordt. Kroatië plaatste zich als runner-up van vorig jaar rechtstreeks, Groot-Brittannië en Servië kregen een wildcard. Titelverdediger Rusland is tot nader order geschorst, na de inval in Oekraïne.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten