Steken ‘De verraders’ elkaar een mes in de rug? “Ik ben Walter kotsbeu, hij moet eruit”

Jamie-Lee Six probeert in ‘De verraders’ haar collega Loïc Van Impe mee te sleuren in een complot tegen mede-saboteur Walter Damen. ©  VTM

Drie tegen allen, dat moest het worden. In De verraders leken Jamie-Lee Six (23), Loïc Van Impe (29) en Walter Damen (50) op weg om de bondgenoten één voor één huiswaarts te sturen. Nu lijken de saboteurs zich tegen elkaar te keren. “Walter wil me nekken.” Opnieuw een signaal dat het toch niet botert tussen de BV’s?

Dennis Van Goethem

Wendy Van Wanten, Sieg De Doncker, nog basketbalster Ann Wauters. Eén voor één vallen de bondgenoten in De verraders ten prooi aan het trio Jamie-Lee Six, Loïc Van Impe en Walter Damen. Afgelopen weken deden ze met succes het merendeel van de BV’s de andere kant opkijken, terwijl ze het spel fnuikten. Enkel Astrid Coppens weert zich als een duivel in een wijwatervat. Zij heeft Damen in het vizier. Maar door haar frontale aanpak krijgt ze de andere bondgenoten stilaan tegen zich.

Advocaat en ‘verrader’ Walter Damen valt uit de gratie van Jamie-Lee Six. “Hij speelt het vies.” ©  VTM

Een vrijgeleide naar winst voor de saboteurs, zou je denken. Maar vanavond komt er storing op de lijn tussen Six en Damen. De jonge influencer is het haantjesgedrag van de topadvocaat moe, en vindt hem een gevaar. Six wilt samenspannen met Van Impe.

“Manipulatief”

“Ik ben Walter kotsbeu”, zegt Six. “Hij wilt me nekken, dat heeft hij al gezegd in de auto. Walter speelt het vies. Hij is slimmer dan wij en Loïc loopt er mee in. Ik ben klaar met het manipulatieve van Walter. Loïc en ik zijn nog off the radar. Walter valt te veel op. Hij moet eruit.”

Six wil Van Impe overtuigen van haar plan, maar de tv-kok houdt de boot af. Hij ziet het als intern verraad. Six blijft overtuigd: “We moeten met twee verraders verder.”

LEES OOK. “Te hoog bitch-gehalte” en “ze wilde niet in Whatsapp-groep”: ook achter de schermen spanningen tussen ‘De verraders’? (+)

Een opvallende wending, al hoeft het niet te verbazen hoe scherp het eraan toegaat. Al vroeg in het spel bleek dat de bekende Vlamingen elkaar niet sparen. Bioloog Dirk Draulans sprak zelfs over “frustraties” tussen de medekandidaten, die ook na de opnames bleven nagonzen. Coppens verweet hij een “te hoog bitchgehalte”, de vroeg geëlimineerde Wendy Van Wanten wilde na de opnames geen lid worden van de Whatsapp-groep van de kandidaten.

VTM temperde al door te zeggen dat De verraders “een spel met leugens en manipulatie” is, en dat de onderlinge spanningen “part of the game” zijn. Volgens de zender verliep alles naast het spelverloop hartelijk.

De verraders, VTM, 20.35 uur

Valt vanavond het doek over het triumviraat in ‘De verraders’? ©  VTM

Aangeboden door onze partners