Linda Le Bon eindigt knap vijfde in de supercombiné op Paralympische Winterspelen

 ©  REUTERS

Linda Le Bon is maandag vijfde geworden tijdens de supercombiné voor atleten met een visuele beperking op de Paralympische Winterspelen in Peking. De 57-jarige Le Bon werd zesde in de super-G en vijfde in de slalom en klokte een gecombineerde tijd van 2:18.20.

Bron: BELGA

De gouden medaille ging naar de Slovaakse Henrieta Farkasova (2:03.39), eerder ook al winnares van de afdaling. De Chinese Daqing Zhu (2:04.25) veroverde zilver, de Britse Menna Fitzpatrick (2:05.98) brons.

“Ik ben ervan overtuigd dat we deze ochtend een betere wedstrijd hebben geskied dan de afgelopen dagen, hoewel het opnieuw een moeilijk parcours was”, keek Le Bon terug op de super-G. “Het parcours van de slalom in de namiddag bevatte verschillende dubbele, drie- en zelfs viervoudige poortjes, hetgeen ik gezien mijn beperking niet al te graag heb. De slalom is de discipline die mij het minste ligt, maar ik heb alles gegeven om geen fouten te maken.”

Le Bon is een skiester met een visuele beperking (klasse B2). Aanvankelijk zou ze deelnemen met Pierre Couquelet als voorskiër, maar die kon niet naar Peking afreizen. Met Couquelet werd Le Bon in januari vicewereldkampioene op de afdaling en de super-G. Haar dochter Ulla Gillet vervangt Couquelet in China.

 ©  REUTERS

Le Bon werd zaterdag in Peking al zesde in de afdaling en zevende in de super-G. De supercombiné van maandag werd met een dag vooruitgeschoven door de stijgende temperaturen. Ze treden later nog aan in de reuzenslalom (vrijdag) en slalom (zondag).

LEES OOK (+).Bijna blind, toch met 100 per uur naar beneden: Linda Le Bon skiet samen met haar dochter in Paralympische Spelen in Peking

 ©  REUTERS

 ©  REUTERS

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners