Collega’s daags nadien nog onder de indruk van demonstratie Jumbo-Visma: “We hebben allemaal een stapje terug moeten zetten”

 ©  photo Marc Van Hecke

De demonstratie van Jumbo-Visma tijdens de openingsrit van Parijs-Nice deed vele monden openvallen. Ook die van collega-renners. Voor de start van de tweede etappe blikten onder meer Oliver Naesen, Jasper Philipsen en Fabio Jakobsen er nog eens op terug.

Jonas Withouck, Hugo Coorevits

LEES OOK (+).Het cadeau waar Wout van Aert veel deugd van gaat hebben: waarom Christophe Laporte ritwinst en de gele trui kreeg

Hoe Oliver Naesen de machtsontplooiing van Jumbo-Visma beleefde zondag? “Met open mond van buiten adem te zijn”, antwoordde Naesen in zijn gekende stijl voor de start. “Het was een punt op het parcours waarop iedereen wist dat we vol zouden moeten rijden om mee te doen voor de overwinning. Als je er dan met een peloton van onvoorstelbaar hoog niveau met de beste renners ter wereld collectief afgereden wordt ... dat is toch wel ongelofelijk.”

Of de fietsles van Jumbo-Visma op de maag ligt bij Fabio Jakobsen? “Ja, ik denk bij iedereen. We zijn allemaal topsporters en gisteren hebben we wel allemaal een stapje terug moeten zetten.” Ook collega-sprinter Jasper Philipsen was verbaasd. “Het was enorm indrukwekkend. Ik denk dat het zo een van die dagen was waarop hun plan nog beter uitdraaide dan ze het voorgesteld hadden. En dan wordt dat beloond. Ik was wel echt verbaasd dat het gewoon drie man van hen was.”

LEES OOK.Waaiers zijn onvermijdbaar volgens Wout van Aert : “Het wordt tricky vandaag”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten