De Zuid-Amerikaanse saus die eigenlijk door een Ier zou zijn uitgevonden: zo maak je chimichurri

© Shutterstock
Chimichurri: het klinkt exotisch en is overheerlijk bij geroosterd vlees. Maar hoe maak je dat sausje precies?
Fijngehakte groene kruiden als peterselie, koriander, oregano … en knoflook, azijn en olijfolie. Dat zijn in een notendop de ingrediënten van chimichurri. Gemengd krijg je een sausje dat op pesto lijkt maar heel anders smaakt. Vooral op geroosterd vlees kan het een heerlijke toevoeging zijn. Oorspronkelijk komt chimichurri uit de Argentijnse of Uruguayaanse keuken, al gaat de legende dat een Ier het sausje zou hebben uitgevonden. Ene Jimmy McCurry – een onafhankelijkheidsstrijder in Argentinië – zou ermee op de proppen zijn gekomen. Omdat niemand zijn naam kon uitspreken ging het sausje uiteindelijk de geschiedenis in als chimichurri.
Lees ook
Video
Meer Lifestyle
Brave kleuterjuf over haar seksuele bevrijding na scheiding: “Er zijn mannen gepasseerd van 25 tot 65. En vrouwen”
Royal affairs. Zweedse koning Carl Gustaf kwam in opspraak na geruchten over seksfeestjes en overspel met popster
BEDPRAAT. “Pas nadat hij me heerlijk had laten klaarkomen, stelde ik me vragen bij wat we gedaan hadden”
“Eet dit op en je congé aan zee is voorbij”: sterrenchef proeft 10 vispannetjes aan onze kust
Hoe krijg je kalknagels, is het besmettelijk en wat kan je er tegen doen? Zo zijn ook je voeten klaar voor de zomer