Mila Kunis en Ashton Kutcher zamelen al 18 miljoen in voor Oekraïense slachtoffers

© rr

De actie die Mila Kunis en Ashton Kutcher hebben opgezet voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, heeft na vier dagen al ruim 18 miljoen dollar binnengehaald. Dat is ruim over de helft van de beoogde 30 miljoen dollar.

Het acteurskoppel liet bij de aankondiging van de inzamelingsactie op GoFundMe weten dat ze de eerste 3 miljoen die werd opgehaald zouden verdubbelen. Die mijlpaal werd, mede door een grote donatie van 2,5 miljoen dollar door techinvesteerder Ron Conway, al binnen een dag bereikt.

“Ik ben in 1991 naar Amerika gekomen en heb mezelf altijd als trotse Amerikaan gezien”, zegt Kunis, die in Oekraïne geboren werd, in een filmpje. “Ik hou van dit land en alles wat het gedaan heeft voor mijzelf en mijn familie. Maar ik ben nooit trotser geweest om Oekraïense te zijn dan nu.” Kutcher vervolgt: “We zijn allemaal getuige van de moed van de mensen in het land waarin zij is geboren, maar we zien ook allemaal wat de mensen die voor hun veiligheid hebben gekozen nu nodig hebben.”

Grote, anonieme giften

Bij de 15.000 donaties die tot nog toe zijn gedaan, zitten flink wat grote giften. Zo kwamen twee anonieme schenkingen van maar liefst 2,5 miljoen binnen. Bekenden van Kutcher uit de techinvesteerders-wereld waaronder Yuri Milner (2 miljoen), Geoff Ralston (500.000) en Gary Vaynerchuk (49.000) tastten ook diep in de buidel, evenals sterrenmanagers Scooter Braun (25.000), Guy Oseary (100.000) en comedian Amy Schumer (10.000), zo is te zien op de GoFundMe-pagina.

De opbrengst van de actie gaat naar Flexport, een organisatie die vluchtelingen bijstaat met hulp en goederen in Polen, Roemenië, Hongarije, Slowakije en Moldavië en naar Airbnb, dat gratis tijdelijke huisvesting biedt aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Aangeboden door onze partners

Lees ook