Leen Dendievel neemt het op voor ‘Big brother’-kandidate: “Daarom bestaat Vrouwendag nog steeds”

© Het Nieuwsblad

Leen Dendievel (38) schrijft momenteel aan een nieuw boek, en dat doet ze met de Big brother-livestream op de achtergrond. Op Instagram neemt ze het op voor kandidate Nawel (27), die elke week opnieuw genomineerd wordt. Dendievel doet dat niet toevallig vandaag. “Het is een mooi voorbeeld waarom Internationale Vrouwendag bestaat.”

ED

“Weet je nog dat ik mijn boek Brief aan mijn kind heb geschreven met Big Brother op de achtergrond?”, vraagt Dendievel aan haar Instagramvolgers. “Wel, nu kijk ik opnieuw.” De auteur/actrice heeft “leven” rondom zich nodig om te schrijven en dat vindt ze, net als vorig jaar, in het Big brother-huis. De actrice is dan ook helemaal mee met de gebeurtenissen en de groepsdynamiek.

Op deze Internationale Vrouwendag wil Dendievel iets kwijt wat haar opvalt. “Ik zie een vrouw, ijzersterk, die constant genomineerd wordt (vooral door mannen, jaja, echt waar). Waarom? Daar wordt over gezwegen. Maar ik weet het. Omdat ze een bedreiging is. Omdat ze sterk is, voor haar mening durft uit te komen en ze haar ‘mannetje’ staat. Daarom wordt ze als ‘hard’ aanzien, of als ‘cocky’! Neenee, het is gewoon een vrouw van deze tijd, met dezelfde rechten om zich uit te spreken als een ander, een man of ander gender. #jawelnawel’

Dendievel heeft het over Nawel, de meest besproken kandidaat van het lopende Big Brother-seizoen. De Gentse overleefde maar liefst zes nominaties op rij. Ze heeft een enorme fanbase, die vorige week nog een vliegtuig met een boodschap over het huis liet vliegen, maar ook een heleboel haters. Opvallend is dat de mannelijke bewoners vanaf het begin samenspannen om haar uit huis te krijgen. Zelfs na de zesde keer tonen ze geen genade.

“Waarom deel ik dit? Omdat het een mooi voorbeeld is waarom Internationale Vrouwendag bestaat”, voegt Dendievel er aan toe. Van haar mag Nawel het programma winnen. Daarvoor moet ze nog een kleine drie weken in het huis overleven. Maar telkens ze genomineerd en gered wordt, lijkt de kans dat het haar zal lukken groter. Nawel kan ook rekenen op een enorm gevolg op TikTok: voor ze het huis in ging, stond de teller al op meer dan 100.000.

Aangeboden door onze partners

Lees ook