McDonald’s sluit z’n 850 Russische restaurants

 ©  REUTERS

Fastfoodketen McDonald’s sluit al zijn restaurants in Rusland. Dat zijn er zowat 850. Dat heeft CEO Chris Kempczinski aangekondigd in een bericht aan de werknemers.

Bron: BELGA

“Het conflict in Oekraïne en de humanitaire crisis in Europa hebben onschuldige mensen onbeschrijflijk veel leed berokkend. Als systeem sluiten wij ons aan bij de veroordeling van agressie en geweld door de wereld en bidden wij om vrede, staat in het bericht.

“De afgelopen dagen heb ik met velen in ons systeem gesproken en van hen gehoord over onze activiteiten in Rusland. De situatie is buitengewoon uitdagend voor een wereldmerk als het onze, en er zijn veel overwegingen. Al 66 jaar werken we vanuit de overtuiging dat gemeenschappen beter worden als er een McDonald’s in de buurt is”, klinkt het. “Tegelijkertijd kunnen we vanwege onze waarden niet voorbijgaan aan het nodeloze menselijke lijden dat zich in Oekraïne afspeelt.”

“We hebben beslist om alle restaurants in Rusland tijdelijk te sluiten en alle activiteiten in het land te pauzeren”, staat in het bericht. Het Amerikaanse bedrijf belooft onder meer dat het de lonen van de 62.000 werknemers in het land zal blijven betalen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten