Mercedes toont indrukwekkende safety car voor het F1-seizoen 2022

Mercedes F1 safety car 2022 © Mercedes

Mercedes heeft de nieuwe safety car en medical car voor het nieuwe seizoen in de Formule 1 voorgesteld. Bernd Maylander zal net als de voorbije jaren de officiële bestuurder van de safety car zijn.

Binnen iets meer dan een week gaat het nieuwe F1-seizoen 2022 van start. Naast een nieuwe generatie gloednieuwe F1-bolides zal ook de safety car er dit jaar helemaal anders uitzien.

Mercedes stelde vandaag haar nieuwe safety car en medical voor en die zijn duidelijk een trendbreuk met de wagens van vorig jaar. De rode kleur werd behouden maar verder kregen beide wagens een grote upgrade. De safety car van Mercedes is een flink uit de kluiten gewassen Mercedes-AMG GT Black Series terwijl de medical car een Mercedes GT 63 S 4Matic+ wordt.

Opvallend aan de nieuwe safety car is dat er geen ‘lichtbalk’ meer bovenop de wagen staat. De kenmerkende lichten zitten verwerkt in de achterkant van de Mercedes-AMG GT Black Series. Daarnaast ziet de nieuwe safety car van Mercedes er ook veel agressiever uit dan zijn voorganger.

Bernd Maylander zal opnieuw achter het stuur van de safety car kruipen: “Ik heb al de kans gekregen om met deze verbazingwekkende wagen te mogen testen en ik werd weggeblazen door hoe dicht hij zich bij een echte racebolide bevindt.”

“Het is echt een belangrijke stap in vergelijking met de Mercedes GT R van vorig jaar, die op zich ook al van een ongelooflijk hoog niveau was. Om in de naam van de veiligheid zo‘n werkplaats te hebben is een droom die uitkomt.”

Net als vorig jaar zal naast Mercedes ook Aston Martin een safety car voorzien, de inzet ervan wordt over beide merken evenredig verdeeld.

Meer F1-nieuws:- “Ferrari kan dit jaar met vijf overwinningen kampioen worden”- Nieuwe beelden van ingrijpende werkzaamheden op F1-circuit van Spa-Francorchamps- Ferrari onthult haar voordeel door extra tijd in de windtunnel- Mercedes verwacht ‘plotse veranderingen’ in wie de snelste F1-bolide heeft- Schattig: zoontje Mercedes F1-teambaas verkleedt zich in Lewis Hamilton  (F1journaal.be)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten