Zaak tegen prins Andrew officieel afgesloten na financiële schikking

 

 ©  AP

Na een financiële schikking buiten het Amerikaanse gerecht om, is de rechtszaak tegen de Britse prins Andrew nu ook officieel afgesloten. Prins Andrew was meermaals bij zedendelinquent en miljardair Jeffrey Epstein te gast en werd door de Amerikaanse Virginia Giuffre beschuldigd van seksueel misbruik, toen ze nog minderjarig was. De federale rechter in New York ondertekende dinsdag de nodige gerechtelijke documenten om de zaak af te sluiten.

ckaBron: BELGA

In februari kwamen de partijen tot een “principiële” schikking. De overeenkomst bepaalde dat de partijen een motie van afwijzing zouden indienen, nadat Giuffre het bedrag ontvangen had, wat suggereert dat het bedrag intussen is overgemaakt.

Om hoeveel geld het ging, werd niet gezegd. De Britse krant The Telegraph sprak van meer dan twaalf miljoen pond (meer dan veertien miljoen euro). Wel is gezegd dat de tweede oudste zoon van de Britse koningin een “substantiële schenking” zal doen aan een liefdadigheidsorganisatie van Giuffre ten behoeve van de rechten van slachtoffers van seksueel geweld.

De hertog van York heeft de aantijgingen altijd met klem ontkend. De prins heeft door de affaire grote reputatieschade opgelopen. Koningin Elizabeth besloot vorige maand om haar zoon zijn titels af te nemen. De 61-jarige prins onttrok zich in 2019 al uit het publieke leven, nadat hij in een interview met de Britse omroep BBC zijn naam probeerde te zuiveren van de beschuldigingen van Giuffre.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten