Nieuwe zaakvoerder heropent brasserie La Cita: “Zelfde concept als vroeger, maar wat verfijnder”

Chef-kok Mohamed Belkhadra staat voortaan aan het roer van La Cita. Hij kijkt ernaar uit om het elan van vroeger te herstellen. © Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg, Rijmenam, Tremelo -

Brasserie La Cita in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg heropende woensdag met een nieuwe zaakvoerder. Ondanks de bekendheid ging het etablissement eind vorig jaar toch op de fles onder de vorige eigenaar. Chef-kok Mohamed Belkhadra, die onder meer zijn strepen verdiende bij Den Bonten Os in Rijmenam (Bonheiden), wil de zaak nu het elan van vroeger teruggeven. “De belangstelling was meteen groot”, zegt hij.

Kristof Van Rompaey

LEES OOK. Arbeidsauditeur eist celstraf en torenhoge boete voor zaakvoerder van failliete La Cita

Brasserie La Cita is een van dé horecabegrippen in de Bergstraat, maar desondanks viel eind vorig jaar na verschillende inbreuken toch het doek over de zaak. De toenmalige zaakvoerder verscheen in februari nog voor de rechtbank, waar de arbeidsauditeur een fikse geldboete en een celstraf eiste. De nieuwe zaakvoerder laat die periode achter en poetst het blazoen van de zaak op.

De klanten waren duidelijk nieuwsgierig tijdens de heropening. De chef-kok draaide ’s middags meteen een drukke shift. “We maakten amper reclame, maar toch zat het hier tijdens de lunch meteen goed vol”, vertelt Mohamed Belkhadra. “Een heel succesvol begin.”

Mohamed achter de tapkraan. © Kristof Van Rompaey

Met Mohamed is La Cita niet in de minste handen. De nieuwe zaakvoerder kookt al 22 jaar in België en verdiende zijn strepen in gastronomische zaken als Hof ter Hulst, Den Bonten Os en zijn voormalige zaak Zitouna in Tremelo. In de Bergstraat runde hij ook even de pop-up Zitouna lounge bar. Aan zijn nieuwe zaak hoefde Mohamed niet veel te veranderen. Vooral in de keuken zette hij een en ander naar zijn hand. “Ik investeerde in een degelijke grill, een nieuwe steamer en een professionele snijmachine. Elke chef-kok heeft zo zijn werkwijzen.”

Beste vriend

Wie voor het faillissement vaste klant was bij La Cita, zal zich er in principe vrijwel meteen weer thuisvoelen. “Ik hou me aan het bestaande concept, maar ik ga wel voor een tikkeltje meer verfijning in de gerechten”, zegt Mohamed. “De kaart is een klein beetje vernieuwd, maar de basis blijft hetzelfde als vroeger. In de toekomst gaat het menu wel om de drie of vier maanden een update krijgen. We werken sowieso ook met wisselende suggesties.”

Mohamed nam het handelsfonds van La Cita over met steun van zijn beste vriend Jamel Sfra, een succesvol Tunesisch ondernemer met ervaring in horeca. “Hij runt in Sousse een heel groot bedrijf met onder meer een discotheek en een steakhouse”, legt Mohamed uit. “Hij komt graag in België op vakantie en kende La Cita dus al. Het was hij die me uiteindelijk pushte om voor een overname te gaan, maar – heel eerlijk – financieel kon ik dat alleen niet. Omdat hij vertrouwt op mijn ervaring, hielp hij me en stapte hij voor 20% mee in de zaak.”

Aangeboden door onze partners