Franse gerecht bekrachtigt inverdenkingstelling Gérard Depardieu voor verkrachting

 ©  AFP

Het hof van beroep van Parijs heeft donderdag de inverdenkingstelling van de Franse acteur Gérard Depardieu voor verkrachting en seksuele agressie bevestigd. Dat heeft de procureur-generaal van Parijs, Rémy Haitz, meegedeeld.

ltoBron: BELGA

“De kamer van inbeschuldigingstelling is van mening dat er op dit moment ernstige aanwijzingen zijn die een inverdenkingstelling van Gérard Depardieu verantwoorden”, klinkt het in een mededeling.

De Franse comédienne Charlotte Arnould had in 2018 klacht ingediend tegen Depardieu. “Ik ben in augustus 2018 verkracht door Gérard Depardieu”, schreef de Franse actrice Charlotte Arnould vorig jaar op Twitter. Depardieu, een monument van de Franse cinema, werd op 16 december 2020 aangeklaagd voor “verkrachting” en “aanranding” voor handelingen gepleegd in de zomer van 2018 in zijn huis in Parijs, maar de identiteit van zijn slachtoffer was tot op heden onbekend.

“Ik ben het slachtoffer van Depardieu. Ik kan niet langer zwijgen”, aldus Arnould. “Hij wordt al een jaar aangeklaagd. Hij werkt, terwijl ik mijn tijd besteed aan overleven”, aldus de actrice. “Mijn leven staat al drie jaar stil, maar ik wil leven zonder mezelf te verloochenen. Deze bekentenis kan een enorme schok in mijn leven zijn, ik win er absoluut niets bij behalve de hoop om mijn integriteit te herstellen. Zwijgen is mezelf levend begraven”, klonk het. Depardieu ontkende toen de feiten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten