Sean Dhondt debuteert in laatste ‘Ketnet musical’: “In het begin moest ik aan de kinderen vragen waar ik moest staan, een beetje gênant”

Samen met Gloria Monserez staat Sean Dhondt op de musicalplanken. “Het is wel pittig.” 

Samen met Gloria Monserez staat Sean Dhondt op de musicalplanken. “Het is wel pittig.” © Dirk Vertommen

Presentator en zanger ­Sean Dhondt maakt zondag zijn debuut in Ketnet musical: de finale. Zo blijft hij na zijn afscheid van The voice kids nog wel even met kinderen aan de slag. Daarvoor moet hij wel een tandje bijsteken. “Zoveel leren en huiswerk maken: ik lijk weer op school te zitten.”

Guy Van Vliet

Met De finale valt definitief het doek over de populaire reeks Ketnet musicals. Is het de laatste editie, dan betekent dat meteen de eerste musical voor Sean Dhondt. Hij speelt de lakei van de koning in het Land der Musicals. “Ik kreeg al vaker de vraag, maar het was altijd te druk. Nu zat de timing goed en ik wou absoluut ook wel eens in een musical staan”, motiveert Dhondt zijn keuze voor Ketnet musical, waarmee hij na The voice kids met jongelui blijft werken. “De jarenlange ervaring van The voice kids komt natuurlijk goed van pas”, beseft Dhondt. “Maar ik moet wel toegeven dat ik mezelf ben tegengekomen: in een musical staan is heel pittig. Ik was al zo blij dat het script eindelijk in mijn hoofd zat, maar toen had ik nog geen stap gedanst. Om nog maar te zwijgen over de posities op het ­podium, dat helemaal vol hangt met ducttape om aanwijzingen te geven. Zeker in het begin moest ik zoeken en aan de kinderen vragen waar ik moest staan. Een beetje gênant, want al die kinderen wisten dat wél. Zij zijn met alles zo snel weg, dat ik merk dat mijn harde schijf al een beetje vol begint te zitten. Ik moet zoveel leren dat ik terug op school lijk te zitten”, knipoogt Dhondt.

 

 © Dirk Vertommen

Mama en vriendin helpen

Net als op school hoort daar ook huiswerk bij. Gelukkig kan Sean Dhondt daarvoor rekenen op back-up van zijn vriendin Maithé. Bij de triatlete is er aan energie geen gebrek. “Terwijl mijn vriendin thuis op de loopband stond, oefende ik ernaast mijn danspasjes. Ze zei dat het wel oké was, maar misschien nog niet helemaal op punt stond”, zegt Dhondt lachend. Hij kon ook op zijn mama rekenen. “Via videochat namen we samen het script door. Mijn ma, die zelf altijd voor de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas werkte, vroeg op een bepaald moment of we een souffleur hebben, die de juiste woorden toefluistert als we de tekst kwijt zijn, maar dat is natuurlijk niet het geval. Mijn huiswerk maken, is dus net zo belangrijk als in mijn schooltijd, want anders kan ik niet mee. Ben ik hier mijn tekst kwijt, dan ga ik af voor een hele schouwburg en laat ik de anderen in de steek.”

Samen met Gloria Monserez staat Sean Dhondt op de musicalplanken. “Het is wel pittig.”

Samen met Gloria Monserez staat Sean Dhondt op de musicalplanken. “Het is wel pittig.”© Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Lees ook