West Ham, Reims en Torino tonen interesse in KV Mechelen-doelman Gaëtan Coucke

 © Dick Demey

KV Mechelen is zinnens om het contract van Gaëtan Coucke, dat loopt tot en met 2023 (plus optie), open te breken. Er zijn wel kapers op de kust: West Ham, Reims en Torino zijn gecharmeerd door de 23-jarige doelman.

Gaëtan Coucke heeft zich bijna geruisloos opgewerkt tot de eerste keuze onder de lat bij KV Mechelen. Was hij vorig seizoen nog vaak tweede keuze achter Yannick Thoelen, dan heeft Coucke met zijn goeie prestaties intussen de concurrentiestrijd gewonnen. Het spreekt dan ook voor zich dat KV Mechelen graag langer wil doorgaan met de jonge Belg. De club heeft laten blijken dat het denkt aan een contractverlenging. Coucke, die vijf clean sheets telt, ligt nog tot en met 2023 (+ optie) vast bij het team van coach Wouter Vrancken.

Het valt evenwel af te wachten of de speler wel zo makkelijk zal bijtekenen. Hij geniet belangstelling van het Engelse West Ham, het Franse Reims en het Italiaanse Torino. Als hij nu verlengt, fnuikt hij wellicht de kansen op een aantrekkelijke transfer. De marktwaarde van Coucke bedraagt nu 750.000 euro.

In november vorig jaar riep Roberto Martínez Coucke een eerste keer op voor de Rode Duivels. De keeper beseft dat een overgang naar het buitenland hem kan helpen om in de toekomst vaker bij de nationale ploeg te zitten.

LEES OOK. Wouter Vrancken op weg naar exit bij KV Mechelen?

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten