Jasper Philipsen en Fabio Jakobsen zijn de volgende opgevers in Parijs-Nice, bij Israel-Premier Tech hebben ze nog één renner over

 

 ©  BELGA

Jasper Philipsen is vrijdag niet meer van start gegaan in de zesde etappe van Parijs-Nice. “Net zoals de meeste van ploegmakkers ben ik ziek”, zegt de Belgische sprinter op Twitter. “Ook met mijn crash van eerder deze week in mijn achterhoofd, wil ik mijn lichaam de tijd geven om te herstellen.” Een uurtje ver in de zesde etappe stapte ook Fabio Jakobsen in de volgwagen.

Maarten Delvaux

Philipsen is de volgende in een lang lijstje opgevers in de Koers naar de Zon. “Zoals mijn meeste teamgenoten ben ik ziek en kan ik niet starten in Parijs-Nice. Met ook mijn crash eerder deze week in het achterhoofd, ga ik mijn lichaam nu de tijd geven om te herstellen. Het is niet de Parijs-Nice die ik in gedachten had maar ik focus op de volgende doelen.” Philipsen werd negende in de eerste rit en vierde in de derde etappe.

Donderdagochtend besloten niet minder dan achttien renners forfait te geven voor de vijfde etappe. Onder hen Yves Lampaert (Quick-Step Alpha Vinyl), Jens Keukeleire (EF Education-EasyPost), Tom Van Asbroeck (Israel - Premier Tech), Amaury Capiot (Team Arkéa Samsic) en Jonas Rickaert, teamgenoot van Philipsen.

Ook Jakobsen stapt af

Vrijdagochtend noteerde de organisatie naast de opgave van Philipsen alvast ook die van de Duitser Simon Geschke (Cofidis), de Noor Markus Hoelgaard (Trek-Segafredo) en de Kazach Dmitriy Gruzdev (Astana Qazaqstan Team). Een uur ver in de zesde rit stapte ook Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl) “omwille van vermoeidheid” van de fiets. De Nederlander won maandag nog de tweede etappe.

Het Israel - Premier Tech spant de kroon. De Canadees Hugo Houle is de enige renner van het team die vrijdag het startblad ging tekenen. Dat leverde vreemde beelden op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Slechts één fiets over bij Israel - Premier Tech  

Slechts één fiets over bij Israel - Premier Tech  ©  Hugo Coorevits

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten