Paris Hilton wil mee helpen om mammoet te klonen

 

Een Amerikaanse bedrijf dat wil proberen om de eeuwenoude mammoet te klonen, heeft 75 miljoen dollar ingezameld. Onder de donateurs ook realityster en hotelerfgename Paris Hilton.

Een half jaar geleden lanceerden geneticus George Church (Harvard University) en ondernemer Ben Lamm het project Colossal Biosciences. Het idee is om op basis van eeuwenoud genetisch materiaal een moderne versie van de mammoet te creëren. Het bedrijf wil het genetisch materiaal van de huidige Aziatische olifant combineren met het DNA van een eeuwenoude mammoet.

Door de reusachtige dieren opnieuw tot leven te wekken, willen de wetenschappers iets doen aan de achteruitgang van het klimaat. Meer bepaald: een kudde kweken om de toendra’s opnieuw om te vormen tot graslanden, in plaats van het mos dat er nu groeit.

In september startten ze met 15 miljoen dollar. Ondertussen hebben ze een budget van 75 miljoen door durfkapitaalverstrekkers, de miljardair achter “Jurassic World” en ook reality ster Paris Hilton.

Met de mammoeten wil het bedrijf op lange termijn wel geen geld verdienen. Colossal wil met ander onderzoek vooruitgang boeken in de bestrijding van menselijke ziekten of genetische afwijkingen.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten