Rolling Stones hinten op (laatste?) bezoek aan ons land, en enig speurwerk levert zelfs al een mogelijke datum op

Komen The Rolling Stones dit jaar naar België, dan is dat voor het eerst zonder Charlie Watts (links). De drummer overleed in augustus op 80-jarige leeftijd. ©  AP

Paginagroot in de krant en torenhoog aan de Reyerslaan. Het felrode, iconische logo van The Rolling Stones duikt plots overal op. Een teken aan de wand dat de groep weer de baan optrekt? De band zelf hint alvast op een bezoek aan Brussel. Misschien wel hun laatste.

Wout Desmytere en Dennis Van Goethem

Start me up, kon je vrijdagochtend op de VRT-toren lezen. Vergezeld door vier uitgestoken tongen. In deze krant stond dan weer op een volledige pagina Paint it black gedrukt. Allemaal hits van The Rolling Stones. Het prikkelde meteen de fantasie bij fans. Mogen ze een nieuw album van Mick Jagger en co verwachten? Het laatste dateert van 2016. Onlangs nog werd gefluisterd dat Jagger samen met gitarist Keith Richards naar Jamaica zou zijn gereisd, om nieuwe nummers op te nemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Reëler is een nieuwe tournee. Op sociale media postten de Stones een filmpje waarin hun logo op verschillende plekken in Europa verschijnt. Meer bepaald boven 15 steden, waaronder Londen, Parijs, Madrid, Milaan, Amsterdam en … Brussel. De laatste passage in ons land dateert van TW Classic 2014. Ook in 2020 stond een tournee gepland – zonder bezoek aan België – maar die werd geschrapt vanwege de coronapandemie.

Zonder Charlie

De officiële aankondiging zou er maandag al komen. Wellicht gaat het over een stadiontournee. In een video laat de Nederlandse concertorganisator Mojo het Stones-logo maaien in het gras van de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Enig puzzelwerk van de fans levert meteen een vrije datum op in het Koning Boudewijnstadion: maandag 11 juli. Of dat klopt, wil geen enkele Belgische organisator bevestigen of ontkennen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eind vorig jaar werkten The Rolling Stones hun uitgestelde Amerikaanse tournee nog af. Dat deden ze zonder drummer Charlie Watts, die in augustus op zijn 80ste overleed. Het waren de eerste shows zonder Watts, die sinds hij aansloot in 1963 geen enkel optreden had gemist. De No filter-tour bracht ruim 105 miljoen euro op, en was zo de meest winstgevende tournee van 2021.

LEES OOK. The Rolling Stones zetten tournee verder na dood drummer Charlie Watts

Steekt het Stones-circus straks over naar Europa, dan valt dat samen met het 60-jarig bestaan van de band. De kans dat het hun laatste doortocht in België wordt, is aanzienlijk. Jagger en Richards vieren dit jaar hun 79ste verjaardag, gitarist Ron Wood wordt 75. Wood vocht bovendien al twee keer tegen kanker. Tot op heden hebben The Rolling Stones acht Belgische concerten op de teller. Afwachten of nummer negen volgt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook