Alle ogen op Lotte Kopecky in Ronde van Drenthe

 ©  Getty Images

Na de Strade Bianche hervat de Women’s World Tour vandaag met de Ronde van Drenthe, met Lotte Kopecky aan de start. De wedstrijd gaat over 155,9 kilometer met daarin kasseien, zes onverharde stroken en vier beklimmingen over de VAM-berg, bekend van het EK veldrijden vorig jaar.

Voor SD Worx, de ploeg van Kopecky, is het weekend goed begonnen: Christine Majerus was vrijdag de beste in de Drentse Acht, een kleinere koers voorafgaand aan de World Tour-race. Kopecky zelf kwam daarin niet aan de start. Zondag is er ook de Ronde van Drenthe voor de mannen, een wedstrijd binnen de Europe Tour die deel uitmaakt van de Exterioo Cup.(jpdv)

Belangrijkste deelnemers, dames: Lorena Wiebes, Floortje Mackaij (Team DSM), Lotte Kopecky, Marlen Reuser (Team SD Worx), Riejanne Markus (Jumbo-Visma), Elisa Balsamo, Ellen Van Dijk (Trek-Segafredo), Marta Bastianelli (Team UAE ADQ). Heren: Dries De Bondt, Guillaume Van Keirsbulck, Julien Vermote (Alpecin-Fenix), Arne Marit, Robbe Ghys (Sport Vlaanderen), Niki Terpstra (TotalEnergies), Jens Debusschere (B&B Hotels), Ludovic Robeet (Bingoal Pauwels-Sauzen), Hugo Hofstetter (Arkéa-Samsic)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten