Arno annuleert laatste concert in Ancienne Belgique

Het voorlopig laatste concert dat Arno in de AB zou geven, wordt afgelast. Al blijft een officiële reactie uit. ©  BELGA

Komende dinsdag stond het voorlopig laatste concert van Arno (72) in de Ancienne Belgique gepland. Dat wordt echter geannuleerd, zo werd bevestigd aan onze redactie. Al gaat het evenement volgens de website van de Brusselse concertzaal nog door.

Wout Desmytere

De Oostendse zanger stond de voorbije weken op het podium van de AB en het Kursaal van Oostende met een minitournee. Zijn optreden dinsdag zou het sluitstuk van die tournee vormen, maar nu zou dat optreden geannuleerd worden.

Alleen staat het concert nog steeds aangekondigd op de website van de AB alsof het nog doorgaat en ook op de sociale media van Arno staat nog niks te lezen over een afgelasting. De organisatoren waren zaterdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Wel is bekend dat Arno gezondheidsproblemen heeft. In november 2019 werd pancreaskanker bij hem vastgesteld. Dat maakte hij enkele maanden later bekend, na de ontvangst van zijn Lifetime Achievement op de MIA’s in februari 2020.

De zanger werd geopereerd en herstelde goed, maar werd vorig jaar opnieuw opgenomen in het ziekenhuis voor onderzoeken. Toch bleef hij bezig. Vorige week kreeg hij nog een Lifetime Achievement Award op het Filmfestival van Oostende.

Ook KV Oostende plant vanavond een eerbetoon. De spelers van de ploeg waarbij een jonge Arno nog voetbalde, zullen truitjes dragen met daarop ‘Oh la la la, c’est magnifique’, naar het bekende nummer van de zanger en zijn groep TC Matic. Ook volgend seizoen zal de zin een plekje krijgen op de shirts. Na de wedstrijd worden de gedragen truitjes geveild voor het goede doel. De opbrengst naar Kom op tegen Kanker.

Aangeboden door onze partners

Lees ook