Mauri Vansevenant diep ontgoocheld ondanks knappe prestatie in koninginnenrit Parijs-Nice: “Klim was drie kilometer te lang”

 

Mauri Vansevenant (Quick-Step Alpha Vinyl) reageerde teleurgesteld na de koninginnenrit in Parijs-Nice. De 22-jarige West-Vlaming ging lang mee bergop met de favorieten, maar moest Primoz Roglic en co. drie kilometer voor de streep laten gaan.

Hugo Coorevits

LEES OOK.Primoz Roglic zet dominantie in Parijs-Nice in de verf met zege in koninginnenrit

Het was een uitermate ontgoochelde Mauri Vansevenant die als vijftiende en eerste Belg op de besneeuwde top van de Turini binnenliep. Twee minuten en zeven seconden na Primoz Roglic. “De klim was voor mij drie kilometer te lang. Op het einde was het gewoon op bij mij. Ook al zag het er lang heel goed uit, maar ineens was het voorbij. Ik had gehoopt die witte trui te kunnen pakken. Dat zou een machtig mooie prestatie geweest zijn, maar ik kom gewoon nog een beetje te kort. Ik ben teleurgesteld. Het waren wel allemaal goede coureurs rondom mij”, zei Vansevenant terwijl hij zich midden de vrieskou van de Turini snel omkleedde.

João Almeida (UAE-Team Emirates) leidt nu het jongerenklassement met een voorsprong van 1’44”. “Ik denk dat het morgen (slotdag, red.) moeilijk wordt. Het is wel een lastige koers, maar toch. Soit, ik bekijk het dag per dag”, aldus de nog altijd maar 22-jarige West-Vlaming van Quick-Step Alpha Vinyl die ook vijftiende in de stand staat. Om alsnog in de top tien te eindigen, moet er wel nog héél véél gebeuren, en dat besefte ook ‘Seevie Junior’ onmiddellijk na de koninginnenrit.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten