Ondanks de geruchten: Charlene van Monaco keert (eindelijk) terug naar huis

Prinses Charlene van Monaco ©  AFP

Prinses Charlene van Monaco keert dan toch terug naar het zuid-Franse prinsdom. Dat meldt het prinselijke paleis zaterdag in een persmededeling. Opvallend, want net de afgelopen tijd werd er in de Franse roddelpers gespeculeerd dat Charlene “nooit meer terug zou keren naar Monaco”.

jvh, dhs

Prinses Charlene (44) verbleef de afgelopen maanden en jaren amper in Monaco. Volgens de roddelpers vluchtte ze naar thuisland Zuid-Afrika omwille van huwelijksproblemen en een mogelijke scheiding van prins Albert, al was dat verblijf volgens het Monegaskische paleis het gevolg van een fout gelopen medische procedure en een daaropvolgende infectie.

Vier maanden geleden keerde Charlene al heel even terug naar Monaco, maar ze werd vervolgens weer heel snel naar een privékliniek in Zwitserland gebracht, voor wat haar man omschreef als “uitputting, zowel emotioneel als fysiek”. Dat bracht de Franse roddelpers ertoe om de afgelopen weken stukken te schrijven waarin werd gevraagd “Hoe lang kan ze nog weg blijven van haar kinderen, van haar plichten?”, en waarin werd gespeculeerd dat ze “nooit meer terug zou keren naar Monaco”.

Dat blijkt nu niet te kloppen: uit een persmededeling van het paleis blijkt dat Charlene recent is teruggekeerd naar het prinsdom. “Na overleg met haar dokters, en aangezien haar herstel goed verloopt, zijn de Hoogheden overeen gekomen dat prinses Charlene verder kan herstellen in het prinsdom, nabij haar man en haar kinderen”, klinkt het.

“Ze is net teruggekeerd naar Monaco, waar ze blij was haar familie en naasten terug te zien. De komende weken moeten haar toestaan zich weer te settelen, alvorens ze progressief haar officiële activiteiten weer zal hernemen. Om haar volledige herstel te vergemakkelijken, en aangezien prinses Charlene nog nood heeft aan rust en sereniteit, vraagt het prinsenkoppel dat men haar privéleven en familiale omgeving blijft respecteren.”

Aangeboden door onze partners