Onwaarschijnlijk: Genoa speelt zeven wedstrijden op rij gelijk onder Alexander Blessin, vijf (!) keer 0-0

 ©  EPA-EFE

Wie doelpunten wil zien moet tegenwoordig niet naar wedstrijden van Genoa kijken. De Italiaanse club van coach Alexander Blessin (ex-Oostende) en de geblesseerde Zinho Vanheusden (ex-Standard) scoorde amper twee keer en incasseerde twee doelpunten in de laatste zeven wedstrijden.

Jonas Withouck

LEES OOK (+).Op bezoek bij Alexander Blessin, succescoach van KV Oostende die nu Genoa moet behoeden voor degradatie: “Ik dacht ook dat ik trainer van Club Brugge zou worden”

Sinds de komst van Alexander Blessin op 19 januari verloor Genoa nog niet. Alleen schoten ze ook nog niet al te veel op met zeven punten uit zeven wedstrijden. De club staat nog steeds op een degradatieplaats: voorlaatste met zes punten achterstand op een veilige plaats. Met nog negen wedstrijden te gaan is de redding wel nog steeds mogelijk.

Gisteravond sleepte de ploeg van Blessin een punt uit de brand op het veld van Atalanta: 0-0. Het was al het derde scoreloos gelijkspel op rij voor Genoa. Onder Blessin incasseerde de club nog maar twee goals, maar zelf wist het ook nog maar twee keer te scoren. Onwaarschijnlijk.

 ©  EPA-EFE

Onze landgenoot Zinho Vanheusden is alweer een maand buiten strijd. De 22-jarige verdediger liep op training een hamstringblessure op en miste sindsdien vier wedstrijden. Alweer de derde blessure van het seizoen voor het jeugdproduct van Standard. Wanneer hij opnieuw fit zal zijn, is nog niet duidelijk.

LEES OOK (+).De vele, vele blessures van Zinho Vanheusden, voorlopig een straatje zonder einde

De laatste zeven wedstrijden van Genoa:

Atalanta - Genoa 0-0

Genoa - Empoli 0-0

Genoa - Inter 0-0

Venezia - Genoa 1-1

Genoa - Salernitana 1-1

Roma - Genoa 0-0

Genoa - Udinese 0-0

Aangeboden door onze partners