Sep Vanmarcke en Victor Campenaerts hervatten de competitie in Danilith-Nokere Koerse

 ©  Peter Malaise

Zowel Sep Vanmarcke (Israël-Premier Tech) als Victor Campenaerts (Lotto Soudal) staan op de voorlopige deelnemerslijst van de 76e Nokere Koerse (1.Pro), die woensdag gereden wordt. Vanmarcke maakt zijn rentree na ziekte, Campenaerts hervat na een korte revalidatieperiode na zijn val in de Strade Bianche.

Bron: BELGA

De terugkeer van Campenaerts was eigenlijk voor vrijdag in de Bredene-Koksijde Classic gepland, maar “Vocsnor”‘ is voldoende hersteld om te hervatten in Nokere.

Vanmarcke werd ziek in aanloop naar de Omloop Het Nieuwsblad en moest de openingsklassieker links laten liggen. Hij trok dan maar op hoogtestage naar Tenerife. “Dar was de bedoeling, maar ook in Tenerife werd ik ziek en moest ik noodgedwongen een lager geleden hotel gaan opzoeken om eerst uit te zieken. Daarna kon ik de trainingen en stage wel voortzetten. Ik ben nog niet honderd procent fit. Het is koffiedik kijken hoe ik woensdag die eerste koers zal verteren.” 

Na Nokere Koerse volgt voor Vanmarcke Milaan-Sanremo, de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten