Sep Vanmarcke is opnieuw ziek en herneemt dan toch niet in Nokere Koerse

 ©  Peter Malaise

Sep Vanmarcke (33) start woensdag niet in Nokere Koerse. De renner van Israel-Premier Tech kwam dit weekend ziek terug van stage op Tenerife. Eerder moest Vanmarcke ook ziek forfait geven voor het Vlaams openingsweekend.

Werner BourlezBron: Belga

Een nieuwe opdoffer voor de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad 2012 in functie van de voorjaarskoersen. “Je moet de situatie aanvaarden en proberen verder te kijken. Maar het is best lastig”, reageert Vanmarcke zelf.

“Ik kreeg daarnet een telefoontje van Sep. Hij voelt zich onvoldoende fit en moet verstek geven voor Nokere Koerse. Voor de Omloop Het Nieuwsblad onderging hij hetzelfde lot”, vertelt sportdirecteur Eric Van Lancker. “Hij werd ziek voor de start van de Belgische openingsklassieker en moest forfait geven. Daarop ging hij op stage naar Tenerife waar hij op El Teide de trainingen hervatte. Ook daar werd hij ziek, moest een tijdje een lager gelegen hotel opzoeken, maar kon wel zijn stage afmaken. Nu is hij hervallen.”

Milaan-Sanremo?

Vanmarcke staat ook op de deelnemerslijst van Milaan-Sanremo. “Omtrent die wedstrijd is nog geen beslissing gevallen. Sep zit echt in het sukkelstraatje. Ziek koersen is geen optie. Zeker niet in Milaan-Sanremo waar er zo’n 300 kilometer moeten afgemaald worden. We volgen hem verder op. Wij hopen alvast dat het snel weer de goede kant op gaat met Sep. Ik heb voor Nokere Koerse wel Rudy Barbier opgetrommeld. Die komt in allerijl over en reed onlangs Parijs-Nice. Ik wou hier zeker met zeven renners starten, vandaar”, besluit Van Lancker.

Vanmarcke reed dit jaar in februari al de Tour de la Provence en de Ruta del Sol. De West-Vlaming behaalde een knappe tweede plaats in de openingsetappe van de Tour de la Provence. Afgelopen winter sukkelde hij met knieproblemen waardoor hij een trainingsachterstand van ongeveer vijftig dagen opliep.

De verkenning van de Omloop Het Nieuwsblad deed hij nog mee, starten deed hij niet.  ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten