Ex-manager van Astrid Coppens vraagt vrijspraak voor oplichting: “Er is nooit verrijking geweest!”

Astrid Coppens 

Astrid Coppens ©  ISOPIX

De voormalige manager van tv-figuur Astrid Coppens, voorheen Astrid Bryan, blijft in beroep de vrijspraak vragen voor de oplichting van zijn ex-cliënte en haar broer. De man zou gesjoemeld hebben met contracten, maar dat ontkent hij. “Er is nooit verrijking geweest!”, klinkt het.

jvhBron: BELGA

Astrid Coppens werkte sinds 2010 samen met D.P., die vooral in België haar belangen vertegenwoordigde. Maar volgens haar advocaten werd Astrid Coppens opgelicht voor een bedrag van 550.000 euro. “Wanneer bijvoorbeeld een contract van 600.000 euro werd afgesloten met een kledingketen, toonde hij Astrid een contract van 405.000 euro. Dat verschil stak hij dan in zijn zak, terwijl hij ook nog eens commissie kreeg op dat bedrag”, pleitte haar advocate Nathalie Goedertier. Tijdens de scheidingsprocedure met haar ex-man in Amerika, ontdekte ze in enkele nieuwe gevoegde stukken dat haar contracten vaak afweken van die die haar manager naar de klant opstuurde. “Ze is misbruikt in haar goedheid.” Kris Luyckx, die ook voor Coppens optrad: “Hij heeft de kip met de diamanten eieren willen pluimen. “ 

D.P. werd in eerste aanleg veroordeeld tot een jaar cel met uitstel, een boete van 8.000 euro en hij moet Astrid Coppens ook 168.000 euro terugbetalen, haar broer 13.000 euro. Maar volgens zijn advocaat staat het dossier bol van de sfeerschepperij. “In die 25 jaar dat hij artiesten heeft begeleid, is er nooit enige klacht ingediend. Astrid en haar broer zijn de enigen.” Volgens zijn advocaat moeten de contracten in het geheel van de vertegenwoordiging van Astrid, haar broer en in de begindagen ook van John Bryan worden gezien. “Men moet de eindafrekening van die drie personen maken. Nooit is er geld aan zijn handen blijven plakken of is er een verrijking geweest.”  

Astrid Coppens, die ook aanwezig was tijdens de zitting in beroep, hoopt het hoofdstuk na acht jaar eindelijk te kunnen afsluiten. “Hij heeft mijn vertrouwen gebroken. Ik heb dit helemaal niet gedaan om in de belangstelling te staan. Ik hoop alleen dat hij geen nieuwe slachtoffers meer kan maken en hoop voor mezelf op een mooi einde.” 

D.P. beweerde aan het einde van de zitting net het omgekeerde. “Ik heb zelfs minder aangerekend dan mij toekwam.” Dat de politie berekende dat hij haar nog minstens 391.000 euro moet, is volgens hem simpel: “De politie begrijpt dat niet. Er waren ook kosten zoals hotels, vluchten, de fabricage van schoenen en kleren ...” Als het hof twijfelt, vragen hij en zijn advocaat dan ook om een deskundige aan te stellen die alles correct kan uitpluizen. Het hof doet uitspraak op 26 april.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten