Witte Huis lacht met Russisch inreisverbod voor president Biden: “Misschien bedoelden ze zijn vader?”

 © Reuters

De Amerikaanse regering heeft spottend gereageerd op de inreisverboden die Rusland tegen Amerikaanse president Joe Biden en andere regeringsleden heeft uitgevaardigd.

jvh

“Ten eerste mag ik opmerken dat president Biden een Junior is”, aldus woordvoerder Jen Psaki. “Misschien hebben ze zijn vader bestraft, moge hij in vrede rusten.” De volledige naam van de president is Joseph Robinette Biden Jr. Zijn vader was Joseph Robinette Biden Sr.

Psaki suggereerde ook dat de Russische sancties niet veel impact zullen hebben. “Het zal niemand verbazen dat niemand van ons een toeristische trip naar Rusland plant, en dat niemand van ons bankrekeningen heeft waar we geen toegang toe hebben. Dus zetten we door”, klonk het.

Als reactie op de Amerikaanse sancties had Rusland een inreisverbod uitgevaardigd. Op de zogeheten zwarte lijst staan 13 namen, met naast Biden ook minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, minister van Defensie Lloyd Austin, nationaal veiligheidsadviseur Jacob Sullivan, en woordvoerder Jen Psaki. Ook gewezen minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton staat op de lijst.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten