Daniel Ricciardo kan na negatieve coronatest deelnemen aan eerste F1-raceweekend in Bahrein

Daniel Ricciardo © McLaren F1 team

Het McLaren F1 team heeft in een statement laten weten dat Daniel Ricciardo na zijn coronabesmetting voldoende hersteld is en komend weekend kan deelnemen aan de eerste race van het nieuwe F1-seizoen.

Daniel Ricciardo testte tijdens de tweede F1-wintertest in Bahrein positief op het coronavirus. De Australiër ging onmiddellijk in quarantaine en had naar verluidt milde symptomen. Het bleef echter afwachten of Ricciardo in de aanloop naar het eerste raceweekend een negatieve coronatest zou afleggen, wat noodzakelijk is om te kunnen deelnemen.

Volgens McLaren is dat ondertussen gebeurd en ook met Ricciardo zelf gaat het ondertussen een heel stuk beter. De Australiër is naar eigen zeggen fysiek paraat om aan het nieuwe F1-seizoen te beginnen.

Komend weekend gaat in Bahrein het nieuwe F1-seizoen van start. Er wordt met een volledig nieuwe generatie F1-bolides gereden en er staan na het wegvallen van de Russische GP 22 races op de F1-kalender. De Formule 1 plant echter wel nog een vervanger voor die race waardoor de kalender opnieuw zal uitbreiden naar een recordaantal van 23 races.

Meer F1-nieuws:- F1-piloot is pessimistisch: “Lewis Hamilton was echt aan het worstelen met zijn Mercedes”- Red Bull: “Die speciale sidepods van Mercedes? Het is de rondetijd die telt!”- Christian Horner haalt uit naar Toto Wolff: “Ik leef niet als een belastingontduiker in Monaco”- Waar kan je de Formule 1 op tv volgen in 2022?- Neem deel aan het Formule 1 jaarspel 2022: Minimaal 7 000 Euro aan prijzen!  (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten