Verkeerde ‘prinses Amalia’ op de cover van Nederlands roddelblad: “Buitengewoon pijnlijk”

© Mediahuis

Het Nederlandse roddelblad Privé dacht een buitengewoon mooie scoop te hebben: een kiekje van de Nederlandse kroonprinses Amalia op skivakantie met haar mogelijke lief. Een TikTokster zag de foto echter en herkende … zichzelf.

Lai-Wah Chong

Het blad publiceerde een groots artikel over het koppel dat op skivakantie in het Oostenrijkse Lech zou zijn. De foto’s van de Nederlandse troonopvolgster en haar – naar verluidt – nieuwe liefde Isebrand Kaldewei waren een primeur: niemand had het koppel immers al samen op de gevoelige plaat vastgelegd.

Een Nederlandse toeriste die ook in het skioord aanwezig was, herkende in de ‘exclusieve’ kiekjes echter zichzelf en plaatste dat op TikTok.

“Material girl”, schrijft ze bij de video. “Want ik sta op de cover van Privé als prinses Amalia.”

Ook de Rijksvoorlichtingsdienst, die de woordvoering voor onder andere het koningshuis verzorgt, heeft laten weten dat het meisje op de foto niet Amalia is.

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, heeft inmiddels gereageerd in het Nederlandse programma Shownieuws: “Het is buitengewoon pijnlijk. Je probeert altijd zoveel mogelijk de grens op te zoeken van wat je kan, en spraakmakend te zijn. Je moet af en toe lekker uitpakken en een risico nemen, maar niet op deze manier. Dat is niet goed.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook