Nieuwe uitbaters van bakkerij op Pasbrug breiden aanbod uit met Turkse pizza en baklava

Uitbater Emile Dirlik en zijn schoonzus Myriam Ölmez. 

Uitbater Emile Dirlik en zijn schoonzus Myriam Ölmez. © Dirk Vertommen

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

Bakkerij You and Me in de Borgersteinlei heeft nieuwe uitbaters. Emile Dirlik en zijn echtgenote Melissa Ölmez namen de zaak op de grens van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver recent over. Het traditionele aanbod van de bakkerij breiden ze uit met onder meer Turkse pizza’s en zoetigheden.

Stijn Van de Sande

Emile Dirlik en Melissa Ölmez zijn sinds eind vorige week de trotse nieuwe uitbaters van bakkerswinkel You and Me in de Borgersteinlei. Nochtans heeft geen van beiden ervaring in de sector. “Mijn vrouw verkocht voedingssupplementen en ik ben al heel mijn leven actief in de bouwsector”, zegt Emile. “Het was al lang een droom om iets met voeding te doen. Toen we de kans kregen om de bakkerij over te nemen, hebben we dan ook niet getwijfeld. Het is een mooie uitdaging.”

De nieuwe uitbaters kiezen meteen voor een ruimer aanbod. “De vaste klanten moeten zeker geen schrik hebben, want ze kunnen hier nog altijd terecht voor de traditionele broden”, zegt Emile. “We wilden onze Assyrische roots wel graag verwerken in het aanbod van de winkel. Daarom bieden we bijvoorbeeld ook Turkse pizza’s en broden aan. En er zijn natuurlijk ook veel zoetigheden, zoals baklava en ander gebak.”

“We zijn heel hartelijk verwelkomd”, zegt Emile.

“We zijn heel hartelijk verwelkomd”, zegt Emile. © Dirk Vertommen

De vernieuwde zaak opende zaterdag de deuren. “We zijn nu enkele dagen open en de reacties van de klanten zijn allemaal heel positief”, klinkt het. “De mensen van Pasbrug hebben ons erg hartelijk verwelkomd. Ook de vaste klanten zien het helemaal zitten. Dat is natuurlijk fijn. Omdat we allebei uit een andere sector komen, moeten we nog veel leren. Maar we leren snel en we willen de klanten zo goed mogelijk bedienen. We gaan zeker naar hun suggesties luisteren.”

You and Me is een koude bakkerij. Al het brood en de andere producten worden dus elders gebakken en daarna aan de winkel geleverd. “We willen bewijzen dat een koude bakkerij net zo lekker en kwalitatief kan zijn als een warme bakker”, zegt Emile. “We kiezen er bijvoorbeeld voor om de leveringen te splitsen. Door zowel ’s ochtends als ’s middags te laten leveren, hebben we altijd verse producten. Dat vinden we belangrijk, want we streven naar het beste.”

You and Me heeft ook al vestigingen op de Tervuursesteenweg in Mechelen en op de Magdalenasteenweg in Muizen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten