Karl Vannieuwkerke kruipt op café voor De Ronde

Hij kreeg de smaak al te pakken tijdens het WK veldrijden, dus zet Karl Vannieuwkerke (51) zijn kroegentocht verder. In aanloop naar Vlaanderens mooiste trekt hij met Vive le vélo op café, langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen. 

Eind deze maand presenteert Vannieuwkerke zijn talkshow vanuit gekende wielercafés, zoals bij de startplaats in Antwerpen en op de Oude Kwaremont. Elke avond krijgt hij het gezelschap van drie gasten. Onder meer José De Cauwer, Bram Tankink, Griet Langedock en Bert De Backer schuiven mee aan tafel.

Sportjournalist Sammy Neyrinck duikt dan weer in de buik van het peloton. Hij brengt elke dag reportages over de renners. Zijn collega Bart Aerts klopt aan bij oude spilfiguren uit de Ronde, zoals de eerste vrouwelijke winnares Zoelfia Zabirova en Sabrina Ballerini, de weduwe van de Italiaanse kasseivreter Franco Ballerini.

 ©  VRT

Oud-winnaars

Ook dit jaar blikt Sporza terug op de jongste editie, in De ronde 105. Volgende woensdag geeft de docu inzage in de volgwagens en commentaarcabine, voor en tijdens de overwinningen van Kasper Asgreen en Annemiek van Vleuten. Ook ex-winnaars Johan Museeuw, Eddy Planckaert, Nick Nuyens en Roger De Vlaeminck volgden mee.

Vive le vélo, leve de ronde loopt van 28 tot en met 31 maart op Eén. De Ronde van Vlaanderen zelf wordt gereden op zondag 3 april, en is vanaf ’s ochtends te volgen op tv.(dvg)

 ©  VRT

Aangeboden door onze partners

Lees ook