Koude douche voor Telenet Giants Antwerp in Elite Gold: Sinjoren gaan onderuit in Den Bosch

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De eerste wedstrijd op Nederlandse bodem in de Elite Gold van de BetFirst BNXT League bracht voor Telenet Giants Antwerp een koude douche. De Sinjoren gingen immers onderuit in Den Bosch. Na openingswinst versus Landstede Hammers uit Zwolle in eigen midden de eerste nederlaag voor de Giants. “We blazen te veel koud en warm,” zei coach Luc Smout. In Den Bosch waren de Antwerpenaars vooral nooit “hot”.

Patrick Ceulemans in Den Bosch

Op de studieronde en via de met bommen uitpakkende Markel Brown na (5-11) speelde Telenet Giants Antwerp in zijn eerste wedstrijd ooit in de Elite Gold van de BetFirst BNXT League op Nederlandse bodem een draak van een partij. Defensief zonder passie en dus meestal een stap te traag en aanvallend te steriel en vooral niet collectief genoeg. Nu money-time stilaan maar zeker aanbreekt met de cross-border fase van de BNXT League is de analyse voor de Sinjoren duidelijk. Dit team heeft te weinig spirit en leiderschap. Opschuiven in het klassement wordt in de resterende acht wedstrijden met vier verplaatsingen naar Nederlandse toppers als Leiden, Landstede Hammers en Groningen dan ook een helse klus.

In het eerste kwart bleven de Giants nog enigszins in het spoor van Den Bosch: 24-20. In het tweede kwart liepen ze evenwel achter de feiten aan. Michael Carson, Austin Price en Edun Maxuni stuwden een offensief sterk Den Bosch dan ook naar een 54-44 bonus halfweg. Ook in de rebound stonden de Giants erbij en keken er meestal naar.

Dennis Donkor scoorde gelukkig wel en ook Elvar Fridriksson had een offensief momentum. Dat zorgde in het derde kwart voor een 24-22 tussenstand, maar wel geen remonte voor Telenet Giants Antwerp. Dat de drie Nederlandse referees ook geen beste beurt maakten was een feit en vertaalde zich in drie Antwerpse technische fouten: coach Luc Smout, Roby Rogiers en Markel Brown. De Giants vergaten echter energie te steken in defense en vonden ook in het slotschuifje en bij een 78-66 tussenstand geen antwoord op de “Hollandse” flair en collectief spel. Den Bosch bleef met driepunters (14 stuks!) uitpakken, schroefde de verdediging verder aan en een slordig Telenet Giants Antwerp (15 balverliezen), dat weer veel vrijworpen (14 op 22) miste, bleef achter de feiten aanlopen. Een comeback was voor de zwakke Giants niet meer aan de orde en de verdiende nederlaag tegen een beter Den Bosch was dan ook een feit.

Heroes Den Bosch-Telenet Giants Antwerp 95-81

HEROES DEN BOSCH: Carlson 18, Mahuni 22, Kherazi 2, Price 20, Mounce 7, Van Vliet 7, Rijkers 0, Helfrich 0, Hammink 0, Van Der Mars 8, Lauthier-Ogunleye 11

TELENET GIANT ANTWERP: Fridriksson 18, Tiby 6, Rogiers 11, Brown 12, Mwema 6, Van Den Eynde 5, D’Espallier 0, T. De Ridder 2, Hands 4, Krutwig 4, Donkor 13,

KWARTS: 24-20, 30-24, 24-22, 17-15

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten