Winterheide (erica darleyensis ‘Ghost Hills’) in de lente? Laat je niet misleiden door de naam en geef kleur aan je bloembak of tuin

Erica darleyensis ‘Ghost Hills’

Erica darleyensis ‘Ghost Hills’ © MV

MV

Mooi en meer: Mooie en vooral sterke heide die bloeit van december tot april. Het loont dus moeite om nog plantjes te kopen en in bloembak, pot of tuin te planten. Wellicht koop je ze 10 tot 15 cm hoog, na wat jaren worden ze 40 cm.

Expert: In de tuin staat winterheide graag in grotere groep en gaat hij voor een mooie combinatie met onder andere camelia (bloei van februari tot april) en vroegbloeiende rododendronsoorten (v.b. Rhododendron praecox, bloei van februari tot maart). Verwen al deze planten met flink wat zure grond, eventueel een bodemverbeteraar of mulch specifiek voor heideachtigen. Vermijd kalk!

Groenwijs: Erica (en dus ook deze darleyensis) is geen vroege of late variant van de ‘purperen hei’ die de Mechelse, Kalmthoutse heide of gebieden in Averbode en Zonhoven in de zomer kleurt. Dat is zomerheide of Calluna. Deze heide, noem hem gerust winterheide, houdt het altijd laag tegen de grond en blijft ook zonder snoeien mooi compact.

Aangeboden door onze partners

Lees ook