Keuze definitief gemaakt? Theo Bongonda opgeroepen voor nationale ploeg van Congo

 ©  ISOPIX

Voormalig Belgisch jeugd- en belofteninternational Theo Bongonda is door bondscoach Hector Cuper opgeroepen voor de nationale ploeg van de Democratische Republiek Congo, zo maakte de Congolese voetbalfederatie zaterdag bekend.

Bron: BELGA

De intussen 26-jarige winger werkt eind deze maand met DR Congo twee barragewedstrijden voor het WK af tegen Marokko. Congo, dat eerder de Africa Cup miste, probeert zich voor de eerste keer te plaatsen voor de eindronde van het WK. 

Eind januari werd Bongonda al eens opgeroepen voor een oefenstage met het land. Als hij minuten maakt voor Congo, kan hij niet meer opgeroepen worden voor de Belgische nationale elf. Bongonda speelt sinds de zomer van 2019 voor KRC Genk en werd het voorbije anderhalf jaar meermaals in verband gebracht met de Rode Duivels. Tot een oproeping van bondscoach Roberto Martinez kwam het echter niet en nu lijkt Bongonda’s keuze definitief gemaakt. De speler beschikt zowel over de Belgische als de Congolese nationaliteit.

De invloed van België en de Belgische competitie op de 28-koppige selectie is erg groot. Naast Bongonda werden ook Christian Luyindama (ex-Standard), Chancel Mbemba (ex-Anderlecht), Chris Mavinga (ex-Genk), Samuel Bastien (Standard), Merveille Bokadi (Standard), Edo Kayembe (ex-Anderlecht en -Eupen), Neeskens Kebano (ex-Charleroi en -Genk), Paul-José Mpoku (ex-Standard), Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht) en Yannick Bolasie (ex-Anderlecht) opgeroepen.

Aangeboden door onze partners