Eerste nominatie werd hem fataal: Tobias moet vlak voor finale ‘Big brother’ verlaten

Het was zijn eerste nominatie en die werd Tobias meteen fataal in Big brother. De Nederlander moet vlak voor de start van de laatste week het huis verlaten. Want volgende zaterdag staat de finale al op het programma. Die zal gespeeld worden met drie overblijvers. En ze zijn nog met z’n vieren: de Nederlanders Salar en Grace en de Vlamingen Nouchine en Kristof.

Eva De Poorter

Grace of Tobias? Die keuze lag bij de kijker zaterdagavond. Want maar één van hen mocht nog mee naar de finaleweek. Pijnlijk ook, want de twee – die afgelopen week nog een romantisch dinertje kregen van Big brother – groeiden de voorbije weken sterk naar elkaar toe. Het is uiteindelijk Tobias geworden.

Hij werd opgewacht door presentatrice Geraldine Kemper, nadat de laatste knuffels waren uitgedeeld. “Ik voel me heel raar, het is niet te bevatten”, zegt hij in een eerste reactie. “Ik heb heel veel zin om iedereen weer te zien, maar het is tegelijk ook vreemd om hen hier achter te laten.” In de studio gaf hij meer uitleg. “Tegen Grace zei ik: Ik hoop dat je wint. Want het klopt voor haar, zij hoort daar te zijn. Die droom gaat zij waarmaken. Zij gaat winnen”, klonk het overtuigd.

Hoe zit het nu tussen hen, wilden de presentatoren weten. “We zijn heel goede vrienden”, aldus Tobias. “Ja, we vinden elkaar aantrekkelijk, maar we zien wel. Zij heeft ook nog iets op te lossen in de buitenwereld.” Daarom ook dat er niet gekust is bij het afscheid. “We hebben het meteen duidelijk gezet, zodat het geen eigen leven ging leiden. Van bij het begin zei ze ook dat ze iemand in de buitenwereld had. Daar wil ik niet tussenkomen.”

Tobias moest al een keertje het huis uit voor een bezoek aan het ziekenhuis voor zijn enkelblessure. ©  Play4

Nog voor de resultaten binnen waren, had Tobias vanuit de woonkamer al even een eerste reactie gegeven. “Het was niet leuk om genomineerd te zijn. Het is meteen de eerste keer… Het is ook niet fijn dat het tegen Grace is, maar als ik dan zou moeten verliezen, dan wel het liefst tegen haar. De laatste dagen hebben we wel genoten en de tijd genomen om afscheid te nemen.”

Tobias moest al een keer eerder uit het huis gaan, toen hij zich blesseerde bij het sporten. Hij liep een scheurtje op in het bot aan de enkel.

De voorbije week was pittig voor de deelnemers. Ze werden zachtjesaan terug met de realiteit geconfronteerd. In december was corona immers nog volop aanwezig, maar nu blijkt dat de maatregelen helemaal losgelaten zijn. En intussen zijn ze op de hoogte van de oorlog die in Oekraïne woedt tegen de Russen. Ook dat was een schok in het huis.

Finale volgende week

Tijdens de liveshow wisten de bewoners nog niet dat de komende week naar de finale leidt. Wat ze ook nog niet weten, is dat er zeker nog één iemand afvalt voor zaterdag. Want de finale wordt met drie mensen gespeeld. Wie op de kalender kijkt, ziet op 2 en 3 april de show van Peter Van de Veire in het Sportpaleis staan, zijn grootse afscheidsfeest van radiozender MNM. Maar daar heeft het volgens SBS niets mee te maken. De beslissing om vroeger te eindigen dan de gebruikelijke 100 dagen was al voor de start van Big brother genomen. Vooraf is ook nooit melding gemaakt dat het spel 100 dagen zou duren, klinkt het.

Kristof heeft een sleutel gewonnen, die hem rechtstreeks naar de finale gekatapulteerd heeft. Big brother kwam nog met een extra verrassing: er zouden twee Belgen en twee Nederlanders richting de finaleweken gaan. Dus moesten Kristof en Nouchine beslissen wie van de resterende drie Nederlanders gered werd van een nominatie. Dat werd Salar. Grace werd de vierde finalist. Of toch de kandidaat die mee mag naar de finaleweek.

De lijnen gingen na de show weer open: de kijker beslist wie met Kristof mee naar de finale gaat. De bewoner met de minste stemmen gaat woensdag uit het huis.

Aangeboden door onze partners