Volkswagen-fabriek in Spanje moet productie opschorten door protest van truckchauffeurs

 ©  EPA-EFE

De fabriek van het Duitse autoconcern Volkswagen in Pamplona, in het noorden van Spanje, heeft de productie opgeschort wegens protest van vrachtwagenbestuurders tegen de hoge dieselprijs. “Er is een tekort aan onderdelen. De maatregel geldt voor een dag en houdt in dat 1.438 voertuigen niet gebouwd kunnen worden”, aldus een woordvoerder.

ltoBron: BELGA

In de fabriek in de provincie Navarra worden de modellen Polo, T-Cross en Taigo geproduceerd. Ook andere industriële bedrijven en delen van de bouwsector in Spanje zien zich volgens Spaanse media genoodzaakt om hun activiteiten te beperken door een tekort aan toeleveringen. Bovendien ondervinden ook leveringen van vers voedsel hinder.

Tot de protesten, die een week geleden van start gingen, was opgeroepen door een platform van goederenvervoerders. Er werden wegen en distributiecentra geblokkeerd.

De koepelorganisatie van Spaanse transportbedrijven CNCT, waartoe het platform niet behoort, heeft zich tot dusver uitgesproken tegen het protest. Maar voorafgaand aan een ontmoeting met regeringsvertegenwoordigers maandag gaf CNCT wel te kennen dat dat standpunt zou kunnen wijzigen indien de overheid niet “onmiddellijk” maatregelen neemt om de prijsdruk te verlichten die door de hoge brandstofprijzen veroorzaakt wordt.

LEES OOK. Voorlopige bestelstop voor meerdere hybridemodellen van Volkswagen door chiptekort

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten