Met ‘Château Planckaert’, ‘De mol’ en ‘Boer zkt vrouw’ strijden drie kleppers om uw zondagavond: wie heeft er deze week gewonnen?

 

 ©  put

Zondagavond is opnieuw het drukst bevochten televisiemoment, nu alle grote zenders raspaardjes inzetten. Dat leverde het voorbije weekend alvast een vertrouwde wetmatigheid op: het is moeilijk om de almacht van de openbare omroep te breken.

Bovenaan in de lijst mag de voorlaatste aflevering van Château Planckaert bevestigen, met 1.067.050 kijkers voor Eén. Al is dat een lichte daling, want de weken ervoor rondde dat programma nog makkelijk de kaap van 1,3 miljoen. Het vermoeden is wel dat die koers zal worden aangehouden, wanneer Tom Waes over twee weken overneemt met Reizen Waes: Wereldsteden.

 

 ©  Play4

Al zorgt de start van Lost luggage voor een kanttekening. De dramareeks over de nasleep van de aanslagen in ons land moet het doen met ‘maar’ 781.296 kijkers. Op zich geen onaardig cijfer, maar een beetje mager voor prestigieuze zondagavondfictie. Ter vergelijking: een week eerder lokte de finale van Twee zomers nog 1.046.443 kijkers.

Niet dat Château Planckaert op eenzame hoogte staat. De mol mocht met de extra lange start van het tiende seizoen alvast een eigen record neerzetten. Liefst 1.060.166 Vlamingen stemden af op Play4. Sinds de doorstart van het programma in 2016 op het toenmalige Vier deed geen enkele eerste aflevering het beter, met cijfers die schipperden tussen 875.157 (2017) en 1.049.782 kijkers (2020).

Op VTM is Boer zkt vrouw intussen op kruissnelheid, en die houdt aardig stand tussen alle geweld. De derde aflevering klokte zondag af op 502.558 kijkers. De weken daarvoor waren dat 584.958 en 514.723 kijkers.

LEES OOK. Bedenker Michiel Devlieger blikt terug op tien seizoenen ‘De mol’: “Nee, ik wil vooraf niet weten wie de mol is”

(bpr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook