VUB begint aan zoektocht naar nieuwe rector

Caroline Pauwels 

Caroline Pauwels ©  n.n.

De Vrije Universiteit Brussel lanceert dinsdag haar oproep tot kandidaatstelling voor de vervroegde rectorverkiezingen. Daarmee start de zoektocht naar een opvolger van rector Caroline Pauwels, die onlangs omwille van gezondheidsproblemen moest stoppen.

jvhBron: BELGA

Alle gewoon hoogleraren, maar ook hoogleraren die voor onbepaalde duur voltijds verbonden zijn aan de VUB, kunnen zich kandidaat stellen voor de rectorverkiezingen. Op maandag 3 mei worden de kandidaten die in zichzelf de volgende rector van de VUB zien, officieel bekendgemaakt. Vanaf dan zullen zij campagne voeren en hun programma verdedigen. 

De stemming voor de nieuwe rector loopt van maandag 6 juni tot maandag 20 juni. Alle stemgerechtigden kunnen elektronisch hun stem uitbrengen. Zoals in 2016 en 2020 het geval was, mogen opnieuw alle personeelsleden van VUB en UZ Brussel én alle VUB-studenten deelnemen aan de rectorverkiezing. Op dinsdag 21 juni is de winnaar van de rectorverkiezingen bekend. Mocht er geen winnaar uit de bus komen, dan volgt een tweede ronde.

De rectorverkiezingen van de VUB zijn met twee jaar vervroegd, doordat Caroline Pauwels haar functie noodgedwongen moest neerleggen. Vicerector Jan Danckaert is nu rector ad interim en zal door de nieuwe rector opgevolgd worden wanneer die aan zijn of haar vierjarige mandaat start bij het begin van het academiejaar 2022-2023.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten