Bevriezen in Mongolië en te paard door L.A.: Tom Waes trekt eindelijk weer de wijde wereld in

 ©  Eén

Vlaanderens bekendste avonturier is terug. Na twee jaar noodgedwongen thuisblijven door de coronacrisis, trekt Tom Waes vanaf zondag 3 april weer de wereld rond. In Reizen Waes: wereldsteden focust hij op enkele van de boeiendste steden ter wereld.

ED

Waes trekt naar grote, gekende steden als Londen en Los Angeles, maar maakt ook minder voor de hand liggende keuzes. De derde aflevering speelt zich af in Ulaanbaatar in Mongolië, het dunst bevolkte land ter wereld. “Met 1,7 miljoen inwoners is Ulaanbaatar het kleine broertje in de lijst, maar de aantrekkingskracht en het belang van de stad voor Mongolië en omgeving is enorm”, zegt Waes daarover. “Ik ben er naartoe getrokken in volle winter, bij -30 graden. Dat op zich was al een hele uitdaging.”

Ook Caïro heeft de presentator verbaasd. “Meer dan 20 miljoen inwoners en heel veel drukte, lawaai en overlast.” Een stad die dreigt uit zijn voegen te barsten dus. Waes bezoekt het ‘nieuwe Caïro’, een stad op 45 kilometer van de metropool die in de maak is voor het moment waarop dat gebeurt. In de vijfde en laatste aflevering trekt Waes naar Mexico City.

Waes in Los Angeles. ©  Eén

Tom Waes zat twee jaar geleden in Japan toen de coronacrisis uitbrak. Hij en zijn ploeg werden het land uitgestuurd, waardoor Reizen Waes: Japan slechts drie afleveringen telt. In de jaren erna moest de wereldreiziger het dichter bij huis zoeken. Reizen Waes Vlaanderen en Reizen Waes Nederland werden desondanks goed bekeken.

Reizen Waes: wereldsteden gaat van start op zondag 3 april om 20.00 uur op Eén.

Aangeboden door onze partners

Lees ook