Een schnitzel, maar dan beter: zo maak je katsu

 ©  Shutterstock

Kip katsu of tonkatsu: Kas De Leeuw, zoon van Paul, legt uit wat het is en waarom het zo lekker is. Goed nieuws: het is ook heel makkelijk zelf te maken.

Lise Smout

“De betere versie van de kipschnitzel”, noemt Kas De Leeuw Kip Katsu. Oorspronkelijk uit Japan, maar intussen over de hele wereld populair. De naam klinkt alsof het een ingewikkeld gerecht is, maar het is simpel om te maken. “Een loopje naar de slager, markt of supermarkt voor een kant-en-klare versie kost waarschijnlijk meer tijd dan de katsu zelf maken.”

LEES OOK:

Je paneert kippenborsten in pankobroodkruim en frituurt ze. Ook met varkensvlees kan het, dan wordt het Tonkatsu genoemd. Traditioneel wordt er een zoetzuur sausje bij gegeten en een hoop fijngesneden wittekool, maar ook tussen een sandwich is het heerlijk. Comfortfood ten top.

Aangeboden door onze partners

Lees ook