Een schnitzel, maar dan beter: zo maak je katsu
© Shutterstock
Kip katsu of tonkatsu: Kas De Leeuw, zoon van Paul, legt uit wat het is en waarom het zo lekker is. Goed nieuws: het is ook heel makkelijk zelf te maken.
“De betere versie van de kipschnitzel”, noemt Kas De Leeuw Kip Katsu. Oorspronkelijk uit Japan, maar intussen over de hele wereld populair. De naam klinkt alsof het een ingewikkeld gerecht is, maar het is simpel om te maken. “Een loopje naar de slager, markt of supermarkt voor een kant-en-klare versie kost waarschijnlijk meer tijd dan de katsu zelf maken.”
Je paneert kippenborsten in pankobroodkruim en frituurt ze. Ook met varkensvlees kan het, dan wordt het Tonkatsu genoemd. Traditioneel wordt er een zoetzuur sausje bij gegeten en een hoop fijngesneden wittekool, maar ook tussen een sandwich is het heerlijk. Comfortfood ten top.
Japanse pannenkoekjes, ovenpasta en een veggie schotel waar ook je kinderen van smullen: recepten van Rani De Coninck
Waan je in het Oosten met streetfoodrecepten van het succesvolle Antwerpse restaurant Boker Tov
Verse fishburgers, een eigerecht om mee uit te pakken en een smeuïge crème brûlée-taart: straffe recepten van Sofie Dumont
Hij zou de BOB zijn, maar hield zich daar niet aan: bestuurder die ongeval veroorzaakte dat Joyce en Wim het leven kostte, reed dronken en véél te hard
Energieleveranciers verlagen volop voorschotfacturen
“Iedereen wist het en niemand heeft geholpen”: Ann groeide op in een gezin vol partnergeweld, maar niemand greep in
Amper 34, maar influencer An-Katrien koopt villa van 1,5 miljoen euro dankzij tv-programma
Fatale ruzie onder collega’s? 37-jarige man dood aangetroffen in appartement in Antwerpen