“Bayern-speler Joshua Kimmich heeft zich alsnog laten vaccineren”

 

 ©  ISOPIX

De Duitse topvoetballer Joshua Kimmich is vermoedelijk dan toch gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat schrijft Bild woensdag op basis van een event waaraan de international eerder deze maand deelnam met zijn club Bayern München. Dat was alleen toegankelijk voor gevaccineerden of mensen die hersteld zijn van het virus.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Volgens Bild liep Kimmich vorige herfst een besmetting op en gold zijn status als herstelde niet langer voor het event. Noch Bayern noch het management van de 27-jarige speler wilden reageren op het bericht en verwezen naar privacyredenen.

Kimmich gaf vorig najaar toe geen prik te hebben gekregen omdat de middenvelder wantrouwig stond tegenover de vaccins. Zijn weigering deed in heel Duitsland een bij momenten verhit debat ontstaan. Kimmich miste de laatste interlands van 2021 na een nauw contact met zijn besmette ploegmaat Niklas Süle en daarna testte hij zelf ook positief, waardoor hij een handvol wedstrijden van Bayern moest laten passeren.

Mogelijk ontbreekt Kimmich ook in de komende oefeninterlands tegen Israël en Nederland aangezien zijn partner elk moment kan bevallen van hun derde kind.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten