Rouwkapel voor brandweerman die omkwam in brand Sheratonhotel in Brussel

 

 ©  BELGA

In de brandweerkazerne in de Helihavenlaan in Brussel kan donderdag, van 11 tot 15.30 uur, een laatste eer bewezen worden aan de brandweerman die vorige woensdag omkwam in de brand in het Sheratonhotel in Brussel. Dat zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de brandweer van Brussel. In de kazerne werd woensdag een rouwkapel ingericht. De begrafenis vindt zaterdag plaats in de Basiliek van Koekelberg, van 9 tot 11 uur, in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van het paleis en van verschillende politici.

jvhBron: BELGA

De brandweermannen vormden een erehaag toen de kist van de brandweerman, sergeant-majoor Jean-François Spelmans, woensdag de kazerne werd binnengedragen. Verschillende brandweermannen kwamen al bij zijn kist in de loop van de dag. De kazerne zal donderdag toegankelijk zijn voor het publiek via de Frontispicestraat.

De kist van Jean-François Spelmans zal zaterdag op een ladderwagen geplaatst worden. Rond 8 uur ‘s ochtends zal die vertrekken aan de brandweerkazerne, met een lijkstoet te voet en met verschillende interventiewagens.

Aan de basiliek zal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden hem postuum het burgerlijke ereteken eerste klasse verlenen. De sergeant-majoor werd ook al postuum tot adjudant gepromoveerd.

De begrafenis zal op groot scherm te zien zijn aan de basiliek. Ook in de kazernes en in de voorposten zullen brandweermannen met dienst de begrafenis kunnen volgen. Het grote publiek kan de begrafenis ook volgen op het YouTube-kanaal Firebru van de brandweer van Brussel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten