Alex Agnew annuleert show op Werchter na tegenvallende ticketverkoop

Alex Agnew annuleert zijn geplande jubileumshow in het Festivalpark van Werchter op zaterdag 18 juni. De ticketverkoop loopt niet naar verwachting. In de plaats daarvan speelt de comedian een herwerkte versie van de show vanaf september naar theaters in Vlaanderen en Nederland.

Wout Desmytere

Het was een wild plan, een comedyshow op het festivalterrein van Werchter. Maar Alex Agnew, nooit om een stunt verlegen, wilde de sprong toch wagen met zijn jubileumshow Wake me up when it’s over, om 20 jaar op het podium te vieren. Maar die voorstelling is geschrapt wegens tegenvallende ticketverkoop.

“Mensen die mijn carrière al langer volgen, weten dat ik graag met de deur in huis val”, begint Agnew. “Dus bij deze: mijn optreden op 18 juni op de wei van Werchter gaat niet door. Ligt het aan de uitwassen van de pandemie, deze woelige tijden, het steeds duurder wordende leven of was het idee om op een festivalwei in openlucht voor rechtstaand publiek een comedyshow te spelen gewoon een brug te ver? Wie zal het zeggen? Het is waarschijnlijk een samenloop van wrong time, wrong place en misschien ook wrong idea. Ik zou in ieder geval iedereen die een ticket heeft gekocht enorm willen bedanken. Jullie hebben geen idee wat dat voor mij betekent. Ik ga uiteraard ook niet zomaar iets afkondigen zonder iets aan te kondigen. Vanaf september speel ik mijn gloednieuwe comedyshow Wake me up when it’s over in alle theaterzalen en culturele centra in Vlaanderen en ook enkele exclusieve shows in Nederland. Van elk verkocht ticket gaat, zoals beloofd, nog steeds 1 euro naar het VUB Yamina Krossafonds om te strijd tegen borstkanker een handje toe te steken. Live long, live strong en tot in de theaters!”

Tickethouders in Werchter worden door Ticketmaster op de hoogte gebracht en kunnen rekenen op terugbetaling van hun ticket.

Aangeboden door onze partners

Lees ook