Koen Wauters bezingt scheiding op nieuwe Clouseau-plaat: “Als ik ’s avonds alleen zat, moest ik soms wel slikken”

De nieuwe plaat van Clouseau ligt vrijdag in de winkels en staat op alle streamingdiensten. Een thema dat daar meer dan eens op terugkomt, is de scheiding van Koen Wauters met zijn Valerie De Booser. “De verwerking is begonnen zodra je er liedjes over kan schrijven”, zegt Wauters daarover in een interview met Het Laatste Nieuws. “Al moest ik soms wel nog even slikken.”

Een uitstekende plaat is Jonge wolven geworden, zo schrijft onze recensent vrijdag. De sterkste Clouseau-plaat in tien jaar. Of nog meer superlatieven: “Op album zestien klinken Koen en Kris Wauters virieler dan tevoren, met een broek vol goesting. Als veulens in het lijf van ervaren hengsten.”

RECENSIE. ‘Jonge wolven’ van Clouseau: Koen en Kris Wauters tekenen voor sterkste plaat in tien jaar ****

In de aanloop naar de plaat liepen de relaties van beide broers na jaren spaak. En dat hoor je in enkele nummers. Want, zo zegt Kris Wauters in het interview, “we wilden een plaat maken die echt was. Er is werkelijk niks fake aan Jonge wolven.”

Vooral de scheiding van Koen Wauters hoor je op de plaat. “Een paar nummers van de plaat gaan over mijn scheiding en wat zoiets met je doet. Maar nu is er rust. Als het stil is, is dat niet erg. Ik ben niet eenzaam, maar voelde me wel soms alleen. Als ik een avond alleen thuis zat en de kinderen waren weg, dan moest ik soms wel slikken. Het was natuurlijk nooit de bedoeling dat ik in deze situatie zou belanden.”

Hij heeft naar eigen zeggen wel geleerd om gelukkig te zijn zonder iemand anders. “Meer zelfs, ik kan er nu soms ronduit van genieten eens alleen te zijn en mijn zin te doen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook