Veel Belgische schaduwfavorieten aan start E3 Saxo Bank Classic: “Mooiste zondagskoers die niet op zondag wordt gereden”

 © Het Nieuwsblad

België kijkt vandaag vooral uit naar Wout van Aert in de E3 Saxo Bank Classic, maar behalve de Belgische kampioen zijn er ook heel wat schaduwfavorieten uit ons land die aan de start komen. Onze man ter plaatse sprak vooraf met Victor Campenaerts, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Jasper Stuyven, Tiesj Benoot en Dries De Bondt.

Sam Varewyck

Volg de E3 Saxo Bank Classic hier LIVE!

LEES OOK. Wout van Aert heeft één grote favoriet voor E3 Saxo Bank Classic: “Dat ik mezelf niet noem? Dat was de vraag niet, hé!”

Victor Campenaerts (zie video boven) liet eerder dit voorjaar al mooie dingen zien in de Omloop Het Nieuwsblad, waar hij vijfde werd en heel aantrekkelijk koerste. “Ik heb goede benen, maar veel renners hebben die. De beste renners zullen automatisch in de finale komen en hopelijk ben ik daarbij. Deze koers is voor mij een iets realistischer doel dan de Ronde van Vlaanderen. Deze koers zal ook extreem moeilijk zijn om te winnen, maar ik geef mezelf iets meer kans dan in de Ronde.”

Greg Van Avermaet: “Toch beetje een bang hartje, met al die ziektes”

Ex-winnaar Greg Van Avermaet had het voor de start even over het grote aantal zieken in het peloton. “Ik ben gelukkig niet ziek geweest, maar je ziet overal renners uitvallen. Ik zit toch een beetje met een bang hartje, zeker met twee kinderen thuis die ook aan het snotteren zijn. Deze wedstrijd is een test om te zien waar ik in de Ronde kan uitkomen. Als ik hier goed ben, weet ik dat ik volgende week ook kan meedoen om winst.”

© Het Nieuwsblad

Sep Vanmarcke: “Heel blij dat ik er eindelijk bij ben”

Sep Vanmarcke rijdt in Harelbeke eindelijk zijn eerste wedstrijd op Vlaamse bodem dit jaar. “Ik ben heel blij dat ik er ben. Het scheelde weinig, bijna was ik vandaag ook niet gestart. Vandaag wordt een eerste testje voor de conditie, want we weten zelf niet hoe die is!”

 © Het Nieuwsblad

Jasper Stuyven: “Vanavond weten we hoeveel impact ziekte heeft gehad”

Nadat hij door ziekte moest afzeggen voor Milaan-Sanremo staat Jasper Stuyven in Harelbeke wel aan de start. “Dit is een heel intense koers, ik heb de E3 altijd gemogen. Zelfs met wisselend succes blijf ik dit een mooie wedstrijd vinden. Ik denk dat Jumbo-Visma de sterkste ploeg is, maar dat wil niet zeggen dat er daarom geen andere sterke jongens zijn.”

© Het Nieuwsblad

Tiesj Benoot: “Het is koffiedik kijken wie goed zal zijn en wie niet”

Ook terug van weggeweest: Tiesj Benoot. Hij keert terug na zijn zware val in de Strade Bianche. “Ik ben benieuwd wat de impact zal zijn op mijn conditie. Het is een beetje koffiedik kijken wie echt goed zal zijn en wie niet, met al die zieken. Wij gaan met Jumbo-Visma onze eigen wedstrijd rijden. We gaan de koers in handen proberen nemen zoals in het openingsweekend.”

© Het Nieuwsblad

Dries De Bondt: “Ik kan zelf ook een dikke prijs rijden vandaag”

Bij Alpecin-Fenix komt er geen Mathieu van der Poel aan de start. “We zijn het intussen al gewend om zonder hem te koersen”, zegt voormalig Belgisch kampioen Dries De Bondt. “Het biedt perspectieven voor andere renners in de ploeg. Gianni Vermeersch zal erop gebrand zijn om beter te doen dan zijn negende plek van vandaag, we hebben ook Silvan Dillier en Michael Gogl. Zelf kan ik ook een dikke prijs rijden. Er is geen uitgesproken kopman.”

© Het Nieuwsblad

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten