Pijnlijk: Amerikaanse renner Lawson Craddock kan niet starten door val na ploegvoorstelling, breuk voor Tosh van der Sande

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Voor Lawson Craddock is de E3 Saxo Bank Classic al geëindigd nog voor de koers begon. De Amerikaan kwam ten val vlak na de ploegvoorstelling in Harelbeke. Zijn ploeg Team BikeExchange-Jayco liet Craddock uit voorzorg niet starten.

Sam Varewyck

Volg de E3 Saxo Bank Classic hier LIVE!

De naam Lawson Craddock herinnert u zich misschien nog uit de Ronde van Frankrijk 2018, want ook toen kwam de Amerikaan zwaar ten val. Dat gebeurde in de openingsetappe. Craddock kwam zwaar gehavend over de meet en bleek een breuk te hebben opgelopen in het schouderblad.

Ondanks die blessure reed Craddock gewoon door: hij zou de Tour uiteindelijk uitrijden en sloot af als de rode lantaarn. Terwijl hij dat deed, startte hij ook een geldinzameling ten voordele van de Greater Houston Cycling Foundation - per etappe die hij uitreed, stortte hij zelf 100 dollar. Uiteindelijk haalde de Amerikaan meer dan 250.000 dollar op.

Ook Van der Sande valt

Na enkele kilometers wedstrijd was er ook al een valpartij in het peloton. Daarbij was onder meer Tosh van der Sande betrokken. De renner van Jumbo-Visma stapte nadien uit koers en zou last hebben van de elleboog. Na verdere onderzoeken bleek Van der Sande een breuk te hebben, zo meldde ploegleider Arthur van Dongen tijdens de uitzending op Sporza.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten