Concurrentie onder de indruk van doublette van Jumbo-Visma: “Ik ben niet zo goed als ‘de Jumbo’s’”

 

 ©  BELGA

De aanval van Wout van Aert, samen met ploegmaat Christophe Laporte, in de E3 Saxo Bank was er eentje voor in de geschiedenisboeken. Dat besefte ook de concurrentie. “Hen kloppen is mogelijk, maar het is de vraag hoe.”

Laurens Van Heuverswijn

Asgreen: “Had de benen niet om te volgen”

Kasper Asgreen was kort van stof, maar goudeerlijk achteraf. “Van Aert was gewoon te sterk op de Paterberg. Die helling ligt niet. Het is wat het is. Ik had de benen niet om te volgen. Normaal gezien zou mijn ziekte van enkele weken mij niet meer mogen ambeteren, maar nu is mijn vorm toch niet goed genoeg om Jumbo-Visma te volgen. Ik ben niet zo goed als ‘de Jumbo’s’ op dit moment.”

“Het is altijd mogelijk om hem te kloppen, maar het is de vraag hoe. We gaan nu de wedstrijd rustig analyseren en een beter plan verzinnen voor de volgende keer.”

Grmay: “Laatste keer op kasseien was geleden van september vorig jaar”

“Ik moet het team bedanken. Ze geloofden in mij en gaven mij een kans als kopman. Dat gaf me motivatie. Als ik terugkijk naar de wedstrijd, is het eigenlijk ongelooflijk. Het is zo anders koersen. Het is mijn tweede wedstrijd in België dit jaar. Ik heb minder ervaring. Ik bekeek dit soort wedstrijden enkel op tv, ik had niks van parcourskennis aangezien dit mijn debuut is. Dat maakt het moeilijk om me goed te kunnen positioneren. Maar het team hield me steeds op positie. Dit was één van de zwaarste koersen in mijn leven.”

Grmay deed zelfs geen verkenning van de E3. “De laatste keer dat ik op kasseien reed, was op het WK in Leuven afgelopen september vorig jaar. Ik trainde nog nooit op kasseien. Het is zwaar, maar ook in goede vorm.”

()

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten